Затвори
Сигмунд-Фројд

Психоанализа, психотерапија, личен развој - Фројд и неусогласеност (3)

Фројд (како Тесла еднаш) покажа доза на "флексибилност" (или не) е во близина на крајот на животот (1937 g) призна дека тој е стар и дека пред смртта може да се каже она што претходно се осмели.

Психоанализата, психотерапија, личен развој - вистината, илузија и проблеми (2)

Продолжувањето дојде по "интервенција" на читателите, што е дефинитивно добро, бидејќи со овој текст ќе ги поделиме двосмисленостите, кои ќе ги добијат и претходните текстови.

Психоанализата, психотерапија, личен развој - кога, со кого, кога, како и зошто? (1)

Тоа е местото каде што Фројд го ​​зеде газот. За него вистината не беше само она што го замисливме и што верувавме, туку и она што не сме сигурни дека вистината е (најчесто кажано). Тоа е она што го туркаме затоа што не сакавме нешто или би можеле да се соочиме со тоа. Но, "ова" не застанува сама по себе.

Шест капи-за-размислување

Шест хет-техника-за-размислување-вежба-5

Вашето куче и вашето куче постојано се расправаат. Ставете зелена капа на вашата глава и дајте некои предлози. Или делегатите на Собранието не престануваат да се расправаат, но не постои видлив просперитет за луѓето. Дајте некои предлози со зелена, бела и сина шапка.

Оптимизиран со PageSpeed ​​Ninja
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!