Close

Anonimna anketa – lista zahteva za efikasniji nastavak protesta

 • Anketa, kliknite za par reči pre glasanja

  Do “Ankete” ste verovatno stigli putem linka koji je dat u tekstu Protesti i zašto (ne) učestvujemo (+18) Ako ste do stranice stigli nekim drugim putem molim vas da prvo pročitate tekst, ili makar pogledajte slike kako biste se bliže upoznali sa anketom.

  Obrazloženje spiska ponuđenih odgovora do kojih se došlo početnim istraživanjem nalaze se na ovoj strani. Možete da ih pogledate pre nego počnete da popunjavate anketu.

 • Uputstvo za glasanje (dva klika)

  Glasate za jedan predlog. Posle klika na izabrano na dnu se pojavljuje opcija "Glasajte". Nakon toga sačekajte sekundu. Pojaviće se rezultati ali i mogućnost vidljiva na dnu da "promenige glas". Procedura je ista.

  Hvala na izdvojenom vremenu, hvala što ste glasali. I na kraju (u stvari na početku) hvala za donacije bez kojih ne bi bilo sajta.

 • Obrazloženje predloga (poduži tekst)

  Mnogo je razloga (gle čuda) zbog kojih bi narod i dalje i u većem broju izlazio da proteste. Odakle početi?Od ostavke vlastodršca i satrapa kojima je namerno okružen kako bi u njihovom društvu izgledao besmrtno.

  Spisak predstavlja trenutni “konačni” odgovor ispitanika na pitanje: “Zbog kojih problema (kojima niste direktno pogođeni) biste solidarno izašli na proteste i tako ubrzali njihovo rešavanje ?”.

  Tu su još: nezakonito umanjene penzije, neobezbeđeni pružni prelazi, mutne privatizacije, borba protiv korupcije, sveopšte nazadovanje, nepotrebno olako zaduživanje (dok curi na sve strane).

  Anketa daje odgovore na pitanja: Gde je vlast najviše podbacila. Ili, šta je to na šta možemo da utičemo protestima kako bi se promena desila u kratkom, razumnom roku.Anketa je anonimna.

  U konačnom anketa traži odgovor o našoj spremnosti da posle višedecenijskog posta svi zajedno zakoračimo u promenu koja nudi bolju i izvesniju sadašnjost. Možete da glasate jedan predlog. Rezultati su trenutni. Hvala.

  Lečenje dece SMS porukama. Vlastodržac priznaje da ne zna šta se dešava sa milijardu evra u zdravstvu. Odlično. Ako ne znaš idi odatle. Pored toga što “ne znaš” ne znaš ni kako da stvoriš novac. Pa ugasi stotine izmišljenih agencija gde si nabio slične sebi i taj novac u fond za lečenje dece.Da se Niš i Pančevo ne dave u smogu i da Zrenjaninci dobiju pitku vodu. Za jedno okupljanje sasvim dovoljno. Rešivo do sledećeg protesta. Na kraju za mesec dana možemo da očistimo Srbiju. Ako ne umeš Aleksandre, nećeš ili ne smeš jednostavno odstupi.

  Sve Jutke i lopuže da krivično odgovaraju. Odmah. Sistem je nakaradno postavljen pa žrtve i uzbunjivači dokazuju očigledno. Ostanu bez posla i bivaju provučeni kroz blato. U narednih deset godina izgube zdravlje, odu u zemlju ili iz zemlje. Jutke i profesori sa Pravnog u Kragujevcu su na slobodi. Primaju plate, napreduju, penzionišu se ko ugledni građani. Vodi ih kući Aleksandre.

  Nepotrebno guranje malih planinskih reka u cevi da bi se ti bogatio sa bratijom. Dok “nestaje” četvrtina (!!??) proizvedene električne energije ti ko pravi domaćin ubijaš vola za kilo mesa. Sve te elektrane neće nadomestiti deseti deo ukradenog. U tvojoj kući i stranci radi šta hoćeš. Ovde ti to nećemo dozvoliti.

  GMO. Da li znamo da je u pitanju hrana koja ubija? Hrana od koje treća generacija pacova i ljudi postaje neplodna. Zašto? Da bi neko od tvojih uzeo proviziju ti nemaš problem da uništiš Srbiju. To ti ne bi prošlo ni u Čipuljićima. Da li misliš da su Rusi ludi kad GMO hranu tretiraju kao akt terorizma?

  Stambeni krediti u Švajcarcima. Stanovi koji se prodaju više puta… Namerno šikaniranje domaćih investitora. Ne moramo da slušamo tvoja i Jorgovankina zapomaganja. Svi u okruženju su to rešili. Zar mi moramo da imamo najnesposobniju garnituru u regionu? Umete ili ne umete? Smete ili ne smete?

  14,6 tona zlata i “nešto malo” milijardi kiparskih para. Isparilo? Nestalo? Pokradeno? Dok ti kršiš ruke i nemoćno sležeš ramencima ko neka seka persa što bi reko Velja Ilić. Nikakva naučno fantastična opravdanja ne dolaze u obzir i zlato i devize za sobom ostavljaju široke vidljive tragove.

  Višedecenijska krađa beba u Srbiji. Svi koji o tome kriju podatke su saučesnici. Omiljeni ministar Lončar “objašnjava” kako je teško doneti takav zakon jer ga nema niko ni u svetu ni u Evropi pa nemaju od koga da prepišu. Znamo da smo sa vama postali najgori, rezultati to potvrđuju. Vreme je da se “pozdravimo”.

  Podrška okupljenima ispred Katanićeve 15. Tema je zaista velika i elegantna. Jednim potezom bi nekoliko stotina korumpiranih, ogrezlih, izdaji sklonih bilo pozvano na salsušanje. Zvuči neverovatno, skoro ko čarobni štapić. Samo je potrebno da tužilaštvo radi svoj posao. Zamislite Vučića, Dačića, Šutanovca, Dinkića na optušeničkoj klupi. Rumunima (i ne samo njima) je to pošlo za rukom. Potrebno je da institucije rade za narod koji ih plaća. Možda je prejako za početak ali se nadamo da će se brzo stići do ove tačke.

  Medijske manipulacije, progon i likvidacije nepodobnih novinara. Progoni, kupovine, finansijske i druge ucene, paljenje kuća, likvidacije novinara koji ukazuju na zlo. Ućutkivanjem hrabrih slobodnomislećih novinara omogućavamo sistemu da nas dodatno zaglupljuje.

  Vakcinacija kao izbor. Vakcinacija bez isteklih u svetu prevaziđenih vakcina. Kazna za lobiste. Kazna za plašenje stanovništva i uvoz nepotrebnih vakcina po najvišim cenama u svetu. Ovo je pitanje za autoritete (a među protestantima će ih sigurno biti). Isto je i sa stočnim fondom. Bez spiskova se redovno uvoze vakcine pritiv svinjske kuge zbog čega to meso nemože da se izveze ali se zato bez spiska vakcine redovno uvoze i isto tako redovno otpisuju i uništavaju. Koji bi domaćin to izdržao uz istovremeni uvoz “đubreta” koje nije za ljudsku ishranu.

  Briselski sporazum i upad oružanih formacija u sela oko Kuršumlije. Pitanje povezano i sa blokadom uvoza robe od strane Kosova. Gospodo pregovarači kako ste dospeli u tako “inteligentnu” poziciju. I morate već jednom da se dogovorite (pre nego vas pozovu iz Katanićeve 15) ko je šta nepotrebno dao TZV državi Kosovo počev od zemljišnih i matičnih knjiga, ko je postavio granične prelaze. Ko su genijalni pregovarači s naše strane.

  Omogućiti da preko četiri miliona naših državljana iz inostranstva mogu da učestvuju u političkom životu, da glasaju i budu birani. Ima ih skoro koliko i nas, imaju naše državljanstvo, još uvek redovno dolaze i šalju novac svojima. Spremni da ovde ulože novac i ideje čim postanemo pristojna zemlja. Ako smo "tigar u regionu" oni će to znati da cene. Sad im je  to namerno onemogućeno.

  O sudskim izvršiteljima deo obrazloženja u tekstu o Protestima

 • Napomene (naknadno dopisano)

  Napomene su naknadno dopisano posle nekoliko pristiglih meilova, pre isteka 24 sata od postavljanja ankete.

  1.Ostavka Aleksandra Vučića se podrazumeva. Zato predlog nije na listi. Anketa daje razloge zbog kojih se traži njegova ostavka.

  2. Naknadno je (posle prepiske) dopisan predlog broj 14. Stop sudskim izvršiteljima. Odmah. Obrazloženje ćete naći u gore pomenutom tekstu.

  3. Kako se situacija menja velikom brzinom glasanje će biti vremenski oročeno do kraja marta, bez dopisivanja. Nakon tog perioda ponovo ćemo sagledati situaciju, eventualno postaviti novu anketu.

  Radosav Lazić, lucky@mentalne-vestine.com

Leave a Reply

avatar
155
  Subscribe  
Notify of