afër
Radosav-Lazic

Serbët dhe malazezët, "clowns cluttered" - statistika apo manipulime

Serbët dhe malazezët "clowns cluttered" - statistika apo manipulime; (teksti i porositur)

Teksti "Serbët dhe malazezët" mendjengushtë Child-vrasës "- Statistikat apo media manipulim" përfaqëson një përgjigje ndaj raportit të publikuar 13.okt.2017 g. në televizionin "O2" nën emrin "A vijnë malazezët në Beograd për të zbuluar gjysmën e fëmijëve të tyre"

 

Serbët dhe Malazezët "këmbësorë të grimcuar" - statistika apo manipulime

Këto ditë, televizioni "O2" transmeton anekse në lajme të shokut A vijnë malazezët në Beograd për të zbuluar rreth gjysmën e fëmijëve të tyre. Le të shohim se çfarë është "Ka qenë një hulumtim serioz gazetaresk dhe social që zgjati gjashtë muaj".

O2TV
A-it-malazeze-ardhur-in-BG-to-mësuar-gjysmë-fëmijë?

"Vizita sekrete në laboratorët e errët, por edhe në Beograd që kanë vetëm një qëllim, u zbuluan - me kalimin e kohës ata zbuluan seksin e një fëmije".

Në këtë pikë fjala merr një bashkëbisedues të mbrojtur, pas së cilës gazetari vazhdon:"Statistikat për të nxitur rezultatet e hulumtimit".

Pas kësaj, gjejmë zërin dramatik që tregon: "Në vitin 2016 në Mal të Zi ka pasur më shumë djem të lindur se vajzat". Vazhdo: "Instituti i Statistikave thotë se është kaq mesatar në vitet e fundit 20."

Serbët si (liq) - "shtesa"

Gazetarët Blica kishin një tekst të ngjashëm se si serbët duan të kenë një djalë mashkull të lindur. Ata kërkuan statistika dhe madje treguan numrin e foshnjave të porsalindura në baza vjetore. Dhe mrekullitë në Serbi atë vit u lindën 6% e djemve më shumë, aq sa për të kryqëzuar.

Nëse-the-girl-Abort
Nëse-the-vajzat për anulim

Për shkak të ndershmërisë intelektuale, do të them se e dëgjova tekstin në Blic në ligjëratëProfesor Miodrag Lovriçstatistikën tonë më të mirë e cila si e tillë (normalisht) e la Serbinë. Bëhet fjalë për një njeri që dy herë është emëruar dy herë për Çmimin Nobel, për të cilin publiku nuk është tepër i informuar.

Unë do të jem mirënjohës për lexuesit për lidhjen me tekstin e mësipërm. Këtu lë një lidhje me tekstin Blic flet për "praktikën e kobshme në Malin e Zi" në tekst "Nëse vajza është e abortuar". 

Për shkak të ngjashmërisë së lartë të teksteve dhe konkluzioneve (fakte "tregojnë" se si Serbia dhe Mali i Zi lind fëmijë shumë meshkuj), kam vendosur për të trajtuar heq malazeze që kontribuesit për asgjë nuk kërkojmë dhe se të gjithë "fajin" e nga vijnë për të derdhur mashkullore dhe objektive fut shtypit që vijnë nga mediat "reputacion".

Pak statistika (por të mjaftueshme)

Kudo në botë rregullsia e djemve 100 lind në vajzën 106. 

Kjo rregullsitet u vëzhgua së pari nga Gon Graunt duke renditur numrin e fëmijëve të gjallë në Londër në periudhën nga vitet 1604 deri në vitet 1661. (M.Lovric 10, 2009).

Pra:

1. Nigde nuk e shkruan atë në 100. vajzat e lindura duhet të lindin 100. boys. Natyrisht se nuk është një kombinim "kokë-kokë" ku rezultati i pritur gjysmë-pol (nëse nuk ka scam).

2. Matja shumëfishe, e cila është vërtetuar shumë herë, ka krijuar një legjitimitet statistikor: Në vajzën e lindur 100 ka lindur djalë 106.

    Ligjet statistikore, karakteristikat dhe "rasti ynë"

Karakteristika e parë: Ligjet statistikore zbatohen vetëm në masën e rasteve. Prandaj, konkluzionet që vijnë nga shtëpitë e mediave të përmendura janë numerike të sakta. Ata thjesht keqinterpretohen. kështu dhe gjithnjë e më shumë prej nesh lindin këtu dhe në botë.

https://twitter.com/IgorSuvajac/status/734845729173348357

Ndonjëherë ajo u interpretua si: pjesë e planit të Perëndisë, promovimi i selektivitetit, etj, ashtu siç gazetarët e O2 dhe Blitz kishin interpretimet e tyre, por kjo nuk do të thotë që interpretimet e tyre janë të vërtetuara ose të sakta.

Funksioni i dytë: Rastet individuale mund të tregojnë devijime nga tendenca e përgjithshme. Atë natë në Kragujevc, vajzat 10 dhe djemtë 2 mund të vijnë në botë, por kjo nuk do të ndikojë në ligjshmërinë statistikore në nivel vjetor sa i përket numrit të të sapolindurve në Serbi.

Në këtë rast, rastet individuale mbeten të njëjta, rastet individuale që mund të shfrytëzohen për t'u tendencuar ose injoruar ndaj një kombi të keqtrajtimit ose madje edhe për keqtrajtimin, ndjenjat e turpit dhe fajit.

Ne gjithashtu do të pajtohemi që rastet individuale të mbajnë një akuzë të madhe emocionale që gazetarët e mirë i përcjellin auditorit të tyre. Përsëri ajo mund dhe duhet të jetë ndryshe për t'u interpretuar, gjë që nuk është temë e këtij teksti.

Statistikat - testimi i karakterit (për studentët e avancuar)

"Personazhet e testit u përdorën për herë të parë nga John Arbuthnott 1710. vit. Kjo ka të ngjarë që përdorimi i parë i një prove statistikore në histori. Arbatnot tha se ishte në Londër në secilën nga 82. vit në periudhën e 1629. në 1710. ai lindi më shumë burra sesa femra. "

"Aplikimi i provës zero-hipoteze për probabilitetin e barabartë të lindjes së fëmijëve meshkuj dhe femra refuzohet me p-vlerë nga 0,0002."

"Arbatnot nuk janë të kënaqur për të thjesht të refuzojnë hipotezën zero, por arriti në përfundimin se pas kësaj Perëndia dhe se fëmijët meshkuj janë të lindur më shumë, për të kompensuar, për shkak vdekshmërinë rritje më vonë e njerëzve", të cilët kanë për të kërkuar ushqimin e tyre në rrezik. " (Lovric, 310, 2009).

Një tjetër legjitimitet statistikor

Jeta mesatare është e ndryshme nga kontinenti në kontinent dhe nga vendi në vend. Në fund, lirisht mund të themi se kjo është vija e fundit e mbrojtjes për politikanët dhe historitë e tyre. Shumë do të dëshironin që ky artikull të donte të emigronte në Rusi, por pastaj të vështronte dhe krahasonte gjatësinë mesatare të jetës njerëzore me Gjermaninë dhe do të vendoste të ndalonte pak më shumë.

Kështu, jetëgjatësia mesatare e njerëzve në vendet më pak të zhvilluara 53,4 vjet dhe jetëgjatësia mesatare e grave është 55,8 vjet, ndërsa në vendet më të zhvilluara, njerëzit në vitet mesatare të gjalla 72,9 dhe gratë 80,2 vjet. Mesatarja në Serbi (të dhënat nga vitet para 10), shuma për meshkujt 71,7 vjet dhe për gratë 76,3 vite.

Rastet individuale dhe përfundimi

A mund të shtypni dhe të pavarur "hulumtim guxim" për të përfunduar se gratë në ditët e fundit në një ligj në mënyrë të paligjshme "lëshuar drones"? Ne mund, nuk ka problem. Është e nevojshme për të gjetur një vetëm disa raste të tilla dhe pastaj të përgjithësuar këtë :).

Nëse ekzistojnë raste të tilla dhe mund të gjenden dhe të ngriten në nivelin e përgjithshëm, ju lutemi shihni shtojcat shoqëruese me tekstin nga Blica, të cilat ju mund të shihni këtu,unë këtu. Ka gjithashtu kontribut nga televizioni O2.

Abuzimi i statistikave

të dhëna statistikore ka një rregull: Nëse në vend të të dhënave që ju të hyjë në mbeturina, në vend të një përfundim të vlefshëm do të japim plehra (GIGO - Garbage Në Garbage Out). Si një shembull i mirë, le të përdorim twit nën të cilin është thënë shumë.

Ekziston edhe mundësia e përdorimit të metodave të ndryshme për të nxjerrë konkluzione kontradiktore mes tyre. Është e mundur të përshtaten rezultatet, paraqitja e paplotë, është e mundur të manipulohet besueshmëria e përfundimit, e kështu me radhë, e cila gjithmonë paraqet një ushtrim të mirë për të menduarit.

të menduarit
Për-të menduarit

Hipotetike nëse punëtorët 3000 Fiat marrë nga 300 € në muaj si dhe drejtues të 100 italianëve të marra nga 10000 € në muaj, atëherë ajo është 3000 * 300 + 100 * 10000 = 900.000,00 + 1000.000,00 = 1,9 milion € jepet me punonjësit 3100 e cila i jep një mesatare prej 612,9 € në muaj për punëtor, ndërsa pagat e punëtorëve në fakt dy herë më pak, ose katër herë më pak se kolegët e tyre në polonisht dhe dhjetë herë me kolegët e tyre nga Italia.

Për fat të mirë, nuk mund ta verifikojmë këtë sepse kontrata është nënshkruar nga FIJAT me Qeverinë e Serbisë. Megjithatë, pronari i pakicës së FIJAT mund "të provojë" se punëtorët e tillë nuk janë në marrëdhënie skllavërimi, sepse paga mesatare në Serbi krahasuar me Poloninë është "vetëm" dy herë më e vogël.

manipulim

manipulimi Media janë të menaxhimit të aftë dhe profesionale e mendjet tona për të prodhuar një ndryshim të dëshiruar në përputhje me atë që manipulator dëshiron të arrijë. Çfarë mund të jetë?

Ndonjëherë publiku po përgatitet për luftë, për urrejtje të paarsyeshme ndaj popujve të tjerë, nganjëherë për një "jetë më të mirë" dhe një nënshtrim brilant ...

Nëse ne jemi të kapur në mënyrë të tillë në këto zona (çfarë nga ata dhe Statistika kjo provon !! ??) Pastaj për ne dhe pasardhësit tanë asgjë më mirë se skllavëria. Më saktësisht, gjithçka po na ndodh dhe çfarë do të ndodhë me ne thjesht sepse nuk e bëmë më mirë.

Nuk do të ketë mohim sepse do të thotë se ata që besojnë ndryshe të drejtën e njohur për të ekzistuar.

Serbët-dhe-malazezët, - "mendjengushtë-fëmijë-vrasës" -statistika-or-manipulimi
Serbë dhe malazezë, - "këmbëngulës-këmbësorisë" -statistikë-ose-manipulim

Radosav Laziq

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!