afër

Ndërprerja e pirjes së duhanit - (si) - terapi që vepron (I)

Tema "Ndalohet pirja e duhanit ... "është një vazhdim tekste mbi terapi të cilat mundemi për të kryer veten.Nëse qëllimi nuk arrihet nga përpjekja e parë, ne me siguri do të jemi në anën fituese. Ne do të takojmë veten dhe do të shohim se ku jemi gabim. Ne do të fitojmë vetëbesim dhe do të vazhdojmë të përpiqemi për të arritur qëllimin, që është padyshim përkufizimi i këmbënguljes.

Teksti i mësipërm theksoi se pirja e duhanit është një "problem i vogël", sepse ai kryesisht kërcënon veten në kundërshtim me sjelljen agresive dhe të paarsyeshme ndaj të tjerëve, për shembull, Nga ana tjetër, vizitorët në vend janë më të interesuar në ndalimin e pirjes së duhanit sesa nga obeziteti, prandaj pse të mos filloni me të. Në fund të fundit, kur njerëzit flasin për arritjet, është gjithmonë mirë të thuhet "mundje" e suksesshme me duhan.

 

Ndalimi i pirjes së duhanit - Edison, Napoleon Hil, Bil Votson

Në librin e kultit Napoleon Hil1(1995). Mendoni dhe merrni pasuri, Novi Sad: Libri global, 1996. (ekziston edhe një përkthim i titulluar "Mendoni dhe bëhuni i pasur" që unë ju rekomandoj, ekziston një shembull i një shpikësi të Edisonit që u përpoq të prodhonte një llambë më shumë se 10000 herë, gjë që eventualisht e mori atë për dore.

Librat e motivimit merren me të dhëna nga përpjekjet e pasuksesshme të 1000, me Edison duke shkaktuar tri zjarr duke rrezikuar veten dhe të tjerët. Kur miqtë e tij e këshilluan që të heqë dorë, ai u përgjigj: "E pamundur. Unë e di më së miri në botë se çfarë nuk funksionon "

Kur është fjala për ndërprerjen e pirjes së duhanit, autori i këtij teksti i ngjan Edison në shumë mënyra, sepse ai mund të rendisë metoda të panumërta për të lënë duhanin. Të gjitha këto metoda kanë një përmbajtje të përbashkët - ata nuk punojnë.

Autori i tekstit bashkohet gjithashtu me Bill Wilson (Bill Wilson) i cili krijoi një program që përdor "Alcoholics Anonymous". Ai nuk ishte mjek, por një agjent burse që përfundoi me ekspozimin e alkoolit çdo ditë pune. Rezulton se njerëzit që kanë pësuar varësi nga lirimi i ferrit janë mjaft të rëndësishëm dhe të dobishëm për njerëzit që janë në pension nga sëmundja e varësisë.

Në mbështetje të kësaj teze është edhe fakti se miliona njerëz kanë arritur të çlirohen nga varësia e duhanit me ndihmën e librit të Alen Kara2Allen Car, është e lehtë të ndalësh pirjen e duhanit, 2008. Ekziston edhe përkthimi "Lehtë për të lënë duhanin" që mund të gjendet në internet në formatin PDF . Çfarë nuk ishte një shkencëtar, por një libërbërës, një duhanpirës i pasionuar që kalonte çdo ditë në cigaren 100 (jo më pak se 60) dhe kështu me vite 33. Kur ai paraqiti metodën e tij për ndalimin e pirjes së duhanit nga ekspertët mjekësorë, ai u deklarua si një përzierje e sharlatanëve dhe freaks. Çmimet erdhën më pas.

Ndërprerja e pirjes së duhanit - ndikimi i dobësuar i Alen Kara

Miliona Pustać ndaluar zakonin me ndihmën e librit Allen Carr (Allen Carr). Ishte e mjaftueshme për disa ditë për të lexuar librin dhe thjesht e lanë atë. Sot, kjo është gjithashtu e mundur, por sikur efekti i librit po dobësohej. Pavarësisht nga kjo, libri është padyshim i dobishëm dhe për shumë të efektshëm për shkak të të cilit unë e përshëndes ngrohtësisht.

Pse është libri "i dobët" sot? Ndoshta përgjigjja qëndron në hulumtimin e shkencëtarëve rusë që thonë se pothuajse një e katërta e popullsisë (25%) mund të thoshte një fjali të thjeshtë: "Unë nuk pi duhan nesër". Sot ajo mund vetëm 4%. Pra, gjysmë shekulli më parë, njerëzit 250 nga 1000 dhe sot vetëm 40. Ne pyesim veten se përse bëhet fjalë për këtë.

 

Do të kem dy përgjigje po aq të mira. Të dy janë vlerësuar shumë nga avokatët e konspiracionit botëror. Përgjigja e parë thotë se cilësia e jetës është përmirësuar, por është ndarë pjesërisht nga përdorimi i produkteve të OMGJ-ve (dhe jo vetëm ato) në të ushqyerit njerëzor. Rezultatet e përdorimit të ushqimeve të OMGJ-ve janë sigurisht shkatërruese, pasi në gjeneratën e tretë të pasardhësve ekziston dhe infertiliteti, ndërsa në gjeneratën e parë dhe të dytë ajo po rritet.

Ata të gjithë e njohin atë dhe të gjithë e bëjnë atë të duket se nuk dinë për këtë. Për të njëjtën arsye sot, të porsalindurit po plaçkitin prindërit e tyre për një pagë gati të pandërprerë për një muaj, gjë që nuk ishte kështu. Për shkak të kësaj, duhanpirësit janë vetëm dëme kolaterale në këtë histori.

Arsyeja e dytë është rritja e numrit të aditivëve tani në tymin e duhanit. Sot, përveç nikotinës, duhanpirësit të katranit dhe të monoksidit të karbonit gjithashtu mijëra përbërës të tjerë të dëmshëm të cilat çojnë në varësinë në të cilën për të lënë duvet është bërë më e vështirë.

Arsyeja e tretë është kombinimi i dy të mëparshmes. Kjo është arsyeja pse unë vazhdoj të sugjeroj vazhdimin e tekstit për ata që, me ndihmën e librit të Alanit, nuk arritën të lëshonin varësi.

  Ndërprerja e pirjes së duhanit - mënyra problematike

Ka metoda të kuptueshme dhe më pak të kuptueshme për të lënë duhanin. Ndonjëherë çamçakëzat e nikotinës janë duke u reklamuar, ndonjëherë patchwork, nganjëherë me yndyrna aromatike. Gomat me nikotinë, arna gjithashtu. Të dy pajisjet punojnë, por pyetja është ajo që arrihet nëse e mbajmë nevojën për nikotinë duke zëvendësuar metodën e futjes.

Çmimet e këtyre ndihmave janë më të shtrenjta se cigaret. Shpesh shtyhet dhe nuk është diçka e "parrezikshme".

Ndërprerja e pirjes së duhanit - ndihmon shoqërinë, tableta, magnet, lazer ...

Ka tableta efektive që përmbajnë substanca që ndërveprojnë me receptorët e njëjtë në trupin e njeriut si nikotina. Ka të bëjë me substancën citizinqë në të njëjtën kohëzvogëlon simptomat e depresionit, ankthit dhe zvogëlimit të përqendrimit të ndërlidhur me ndërprerjen e pirjes së duhanit, ose administrimin e nikotinës (sindromi i abstinencës).

Magnet akupunkture që përdoren me ndihmën e patch-eve gjithashtu punojnë. Ata stimulojnë pikat e akupunkturës me një qëllim: ndalohet pirja e duhanit.

Ka shumë leksione, seminare dhe kurse për të provuar ku mund të mësohet shumë. Shumë prej këtyre seminareve të lira, si dhe shumë fushata organizohen nga shteti. Është shteti i ushqyer nga taksat dhe boshti i duhanit. Për shkak të kësaj lidhjeje, është e qartë se shteti do të ishte në humbje në një afat të shkurtër, kur të gjithë do të linin duhanin nesër.

Është e qartë se politikanët tanë mendojnë në afat të shkurtër pse paratë nevojiten për duhanpirësit. Prandaj, nuk duhet të priten shumë, përndryshe do të bënin diçka që do të jepte rezultate pozitive. Nuk ka rezultate pozitive për duhanpirësit. I vetmi pozitiv është përfitimi i organizatorëve të këtyre seminareve. Natyrisht, ka të bëjë me jetesën dhe studimet e shtrenjta.

Mos harroni pantallona të shkurtra që janë në shkon të shkurtër më e rrezikshme se tymi i duhanitajo që shumë duhanpirës janë të gatshëm - derisa të tilla "shërime" të tërhiqen nga shitja.

Ndërprerja e pirjes së duhanit, mashtrimit ose ndryshimit të sjelljes

"Gjatë viteve të duhanit unë kam qenë duke u përpjekur dhjetëra herë për të ndaluar pirjen e duhanit. Njëherë nuk pinte duhan të gjithë gjashtëmuaj, por unë kam qenë vazhdimisht "realizuar në mure", qëndroi sa më afër duhanpirësit si unë mund të marr frymë një tym të vogël; Unë isha ende duke vozitur në makinë për duhanpirësit ". Kështu Alen Kar përshkruan një nga përpjekjet e tij.

Ne kemi parë deri tani se ka ekspertë "të cilët janë farë e keqe", të shtrenjta dhe të lira. Ne e shohim se kurrë më farmaci dhe asistencë teknike. Nga ana tjetër, numri i "duvandia" rritet, ndërsa përqindja e atyre që marrin një nga një në pension një-nga-një.

Është e vështirë të fillosh një ndryshim të sjelljes, është edhe më e vështirë të vazhdosh kursin, dhe është më e vështirë për të miratuar ndryshimin. Unë do të shkoj aq larg sa të them se ishte ndryshimi i sjelljes së të rriturve është gjëja më e vështirë që mund të arrijë një qenie njerëzore e ndjeshme3M.Goldsmit, M.Riter (2016); Beograd - Podgoricë; Libri i ri, str 30. .

Një nga arsyet për dështimin është pyetja e madhe nëse është dëshira jonë e vërtetë? Nëse ata nuk janë atëherë rruga është e gabuar. Më saktësisht, ne nuk do ta arrijmë qëllimin.

 

Ne presim shumë prej tij dje ose menjëherë. "Popullariteti i kirurgjisë plastike sugjeron se shumë njerëz nuk duan të presin për rezultate madjejo tridhjetë ditë, veçanërisht nëse kjo nënkupton nënshtrimin e saj në një disiplinë strikte "4Zufelt Dž.M. (2005), Suksesi i ADN-së; Intergraf MM; Beogradi; Mono-Manana, f. 21.

Tani që e dimë se çfarë nuk funksionon, ne do të vazhdojmë të japim përgjigjen "pse" nuk ndalet dhe së shpejti do të propozojmë një përgjigje të pranueshme për pyetjen: "si të ndalet".

Përcaktimi i pikave të nisjes dhe mbërritjes

Le të fillojmë me thënien kineze: "Fillimisht, një njeri merr drogë. Pastaj droga merr drogë. Në fund të drogës, ai merr një njeri. "

 

Kam punuar me një burrë që kaloi katër ose katër kuti cigare në ditë. Komenti i tij për të lënë një cigare është se ai kurrë nuk do të linte duhanin nëse ai mund të "konsumonte" një ferr çdo ditë. Ndërsa ishte i vetëdijshëm se në fazën e tretë, kur një "droge mori një njeri" ai pranoi terapinë dhe ngadalë pas gjashtë javësh ai realizoi ëndrrat e tij. Ai tymosi "vetëm" një ferr çdo ditë.

Frymëzuar nga ky trajner, tre pjesëmarrës nga grupi kanë ripërcaktuar qëllimet e tyre duke vendosur që ata do të "shtyjnë" largimin dhe se pas një muaji konsumi ditor i cigareve do të reduktohet në pesë ose gjashtë cigare.

Alena Kar bukur thotë se vetëm një cigare është "një gabim që duhet menjëherë të dalim nga koka". Drogës është në pyetje. Ndonjëherë pjesët tona të pandërgjegjshme ndajnë ditët tona në periudhat para dhe pas kësaj cigare. Më duket se reduktimi i shumëfishtë i cigareve të tymosura është një mënyrë e mirë për të dhënë rezultate.

Bëhet fjalë për njerëzit që mbajnë "frikën e largimit" për atë që kemi biseduar në fillim të tekstit. Këto janë momente të ndërprerjes së dhunshme dhe të pasuksesshme të pirjes së duhanit, pas së cilës ne fillojmë të pimë më shumë, ndërkohë që frika nga një përpjekje tjetër e pasuksesshme po rritet.

Për shkak të kësaj, reduktimi gradual duket të jetë në rregull. Së pari ka një reduktim të ndjeshëm (me 80 në 20, me 30 në 6 dhe me 20 në cigare 5 në ditë). Mekanizmi i dytë i veprimit dhe marrja e cigareve mbërthen. Së treti, ky sukses pas disa kohe fillon të lëvizë në drejtimin e suksesit përfundimtar.

Mbledhja e të dhënave dhe analiza

Para se të vendosni se çfarë të bëjmë me cigare dhe jetën tuaj është e nevojshme për të bërë një tre-ditore ose të gjithë-ditore analizë sipas udhëzimeve nga tabela më poshtë. Tabela tregon kohën, çfarë ishim duke bërë, kur ne djegur, cila ishte arsyeja e menjëhershme që shkaktojnë, numri i cigareve të pira dhe rezultatin për secilin prej tyre. 

Tabela e cigareve ka rënë. Data ......... Dita e pare

VremesituatëshkrehësAi rrëzoi një copëVlerësimi i cigareve
07.00.kafe në mëngjeskafe kafe15
07.30.pas mëngjesitkënaqësi me ushqimin15
08.00.kafe në punëkolegijalnost, kafa25, 4

Pas tri ditëve të analizës, ne padyshim do të dimë "sa janë orët", kur numri i cigareve u copëtua ndahet me tre. Pas tre ditësh, ne analizojmë të dhënat dhe vlerësojmë se si të ulim numrin e cigareve të tymosura në tre ditët e ardhshme nga 10%. Nëse duam pirja e duhanit 20 për të zbritur në 18, ose nëse pirja e duhanit 80 do të zbresë në 72.

Kjo është mënyra se si sjellësit e imagjinojnë lënë duhanin. Kemi një qëllim që përcaktohet saktësisht në disa nën qëllime të vogla, është pozitive, realiste dhe vendoset në një mjedis të veçantë, pra një situatë. Natyrisht, në vend të cigareve, ne kemi vënë një mbështetje për disa zëvendësim për një cigare. Ndonjëherë është një kub me çokollatë, ndonjëherë akullore, nganjëherë limonadë ...

Këtu unë përmendi të gjitha aftësitë e nevojshme për arritjen e suksesit që u mbivendosën gjatë një libri shkollor: 1. Përcaktimi i objektivit ose grupit të nën-objektivave, 2. kontabilitetit, 3. vlerësimi i situatës bazuar në të dhënat e mbledhura, 4. Përcaktimi i nën-qëllimeve graduale dhe strategjive, 5. mbledhja e përkrahësve, 6. Zbatimi i Parimeve Vetë-Akruale, 7. kontrollin dhe vlerësimin e përparimit, 8. relaksim i thellë, 9. relaksim të shpejtë dhe 10. relaksim diferencial.

Bonding cilat janë dhe të cilat nuk janë

Ne kemi parë se sa shumë rëndësi është bashkangjitur: përgatitje e mirë, plan i mirë dhe analiza bazuar në shënime të mira. Ne shohim se sa e rëndësishme është komunikimi i sinqertë me ne dhe në fund shohim rëndësinë e bashkangjitur relaksimit të shpejtë, të thellë dhe diferencial. Këto janë bazat që mund t'ju çojnë në qëllimin.

Prandaj është e rëndësishme që ne të vazhdojmë të ecim pa ngatërresë. Me fjalë të tjera:

1. Nëse ne përdorim një (dhe pesë) cigare çdo ditë ne jemi të varur dhe nuk duhet të mashtrohemi në këtë drejtim. Numri i cigareve që përdorim paraqet kompromis me: shëndetin, familjen, portofolin, rezultatet sportive, tolerancën e shefit në punë ose diçka tjetër. Por ne jemi të varur.

2. Nëse marrim cigare 80 deri në 20, ose ne kemi 20 poshtë për 5 ose 6 çdo ditë kemi arritur sukses. Ne jemi ende të varur. (të varur nga droga), por gjërat janë brenda kornizave që dëshironim t'i mbulojmë në mënyrë që të mund të kthehemi në pikën 1. po vartësit e JESMO.

Këtu është një kuotë shumë e rëndësishme që fillimisht i referohet ushqimit të shpejtë dhe pastaj gjithçka tjetër: "Nuk është ushqim i rrezikshëm", shpjegoi ai. "Është e rrezikshme të mendosh për ushqimin.5Vitale J. & Dr Ihaleakala Hew Len; NULTE GRANICE, Sistemi Secret Hawaiian për Pasurinë, Shëndetin, Paqen, dhe shumë të tjera, botimet Net, faqet 97, lexoni 01.04.2018.g "Në përkthim," është e rrezikshme të mendosh për pirjen e duhanit ".

Në kapitullin "Puro, hamburgerë dhe vrasja e hyjnisë" është shkruar: «Para se të ha diçka, them në kokën time, të dua! Unë të dua! ' Nëse unë hyj në ndonjë gjë në këtë situatë që mund të më bëjë të ndihem i sëmurë gjatë ngrënies, nuk jeni ju! Kjo nuk është edhe unë as! Kjo është diçka që tregon se unë jam i gatshëm të jem përgjegjës për të! "Pastaj vazhdoj të shijoj vakt sepse tani është e qartë."

Pothuajse të gjithë besimtarët kanë kushte krejtësisht të ngjashme rreth ushqimit, alkoolit, cigareve dhe ndihmës së Perëndisë. Pika është pjesërisht në këtë dhe shumë më tepër në kuotën e mëposhtme:

"A jeni duke pirë duhan gjatë kohës që jeni duke marrë pjesë?""Jo, jo, unë pi duhan në mbrëmje," shpjegoni. "Është koha ime e meditimit. Ulem në stol, pi duhan dhe ndihem mirënjohës për jetën. "Ai heshti për një çast. Unë isha duke pritur për të dëbuar një grumbull statistikash se pse pirja e duhanit ishte e keqe për mua. Ai më në fund foli. "Mendoj se është mirë."

Ky është një vend i rëndësishëm ku mund të gënjesh veten (dhe me ndihmën e Perëndisë) dhe se egoja vazhdon të funksionojë shumë mirë. Por gjithashtu mund të vlerësoni dëmin, rrezikun dhe përgjegjësinë për veprimet tuaja. Asnjë ose dy gota ose dhjetë cigare nuk do të na vrasin. Është vetëm që ju duhet të pranoni përgjegjësinë dhe të thirrni atë që po bëni me emrin e vërtetë.

Në fund të ditës është një borxh. Ndërsa isha gati të merrja pjesë në gjysmë maratonë, ishte e qartë për mua se cigaret janë mallrat që i shmang dhe që më dëmton edhe kur vjen nga era. Por dita ishte mjaft e gjatë për të droguar dhe tjetri për të "shijuar" pirjen e duhanit.

Për shkak të gjithë kësaj, ndërprerja e pirjes së duhanit nuk është thjesht një vendim, por një proces që nuk duhet të vijë nga përpjekja e parë.

Pse ndërprerja e duhanit është "e pamundur

Edhe pse cigaret janë një nga interesat më të mira të tyre, ata janë gjithashtu një "lojtar i ndotur". Nëse i kushtoni vëmendje vetëm pak, ne do t'ju kthejmë në cigare 20 ose 80 në një periudhë të shkurtër kohore. Kjo është arsyeja e mjaftueshme për të kujtuar një "gjë të vogël": "Ndërprerja e duhanit është investimi më kosto-efektiv në shëndetësi"6 Blazic-Cop. N; Đorđević V; Dhe mund ta lini duhanin - 15 Edition; printera; Zagreb 2009, faqe 6)

Me çdo tym, ne e kënaqim nevojën për nikotinë, por në të njëjtën kohë e rregullojmë atë. Nëse ne pi duhan për çdo ditë, kështu që me çdo cigare që "rregullojmë" me 8 në tym 10, atëherë është 160 përditësimi. Në nivel vjetor, kjo tejkalon 574007Blazic-Cop. N; Đorđević V; Dhe mund ta lini duhanin - 15 Edition; printera; Zagreb 2009, Rr. 25 duke kënaqur dhe ushqyer nevojën për nikotinë.

Ndalimi i pirjes së duhanit është i pamundur për arsye të thjeshtë: Nuk ka vend për një gjë të tillë në jetën tonë. Jeta jonë është programuar më së shumti. Le të kujtojmë ato të famshmit një këngë që na kujton atë. Nëse po bëjmë sot një ditë që duket 95% si dje dhe që i pëlqen kaq shumë për nesër, a mund të shkojmë diku? Ne mund por mjaft e vështirë. Vështirë për të pakuptimtë me lodhjen maksimale.

Gjëja e parë është e pamundur. Përsëri dhe nëse është e mundur, çka nëse gjithçka tjetër është e njëjtë? Kjo "e njëjta" nuk do të na lejojë të hidhen nga shablloni. Është e domosdoshme të thyesh zakonin, të hidhni vartësinë fizike, të çliroheni nga lidhjet psikike ... dhe të qëndroni të gjallë.

Ndërprerja e pirjes së duhanit - para-vendimi

Pas mbledhjes së të dhënave, duke bërë një analizë, duke mësuar se si të relaksohemi shpejt, ne jemi disi gati. Ne duhet ta kuptojmë pse nuk ka sukses dhe pse është e vështirë.

Mund të planifikojmë të zvogëlojmë numrin e cigareve të tymosura dhe të lehtësojmë egon tonë duke pretenduar se kemi një dëshirë të palëkundur ... Dhe vetëm kur ne të bindim gjithçka rreth nesh, do të shembet.

Këtu nuk dua të tërheq ndonjë argument për dhe kundër pirjes së duhanit. Është vendimi personal i kujtdo që e lexon këtë tekst. Unë vetëm dua të theksoj gjithçka që mund të duket si një pengesë. Pra, unë nuk rekomandoj një vendim të thjeshtë që shpesh është sugjeruar për ne. Diçka në stil: "Dua të heq qafe duhanin".

Ju jeni tani në një terren të rrëshqitshëm ku zbatohen të njëjtat rregulla, por nuk zbatohen njësoj për të gjithë. Të gjitha ligjet veprojnë, por në secilën prej nesh ndryshe. Shumë ende nuk e dinë se çfarë jam ...

Për më tepër, është mirë që shumë njerëz të rregullojnë një datë për veten e tyre në të ardhmen e afërt kur duan të ndalojnë pirjen e duhanit të duhanit. Datat e tjera janë më pak të rëndësishme. Është shumë më e rëndësishme për ta që të shohin gatishmërinë me të cilën ndalimi i pirjes së duhanit bëhet lojë e fëmijëve. Prit pak më shumë me vendimin.

Ndërprerja e pirjes së duhanit - hap në një hundë të njohur ose të panjohur

Ne thamë se 95% e trurit tonë është ajo që dihet për të tashmen, të ardhmen dhe të kaluarën. Kjo pjesë quhet a - një grup shtetesh nën-programuar. Në këtë realitet, tymosni cigare 20 ose 80 një ditë, dhe mendja juaj do t'ju kujtojë rregullisht. Me ndihmën e 5% të programuar, ju mund të kundërshtoni vullnetin e vullnetit, por këto janë fitore të shkurtra që janë të suksesshme në qoftë se doni të rregulloni gjendjen e një duzine, më së shumti 15%. Më saktësisht, nëse vendos të lini cigare nga paqja e pastër, ajo nuk do të funksionojë për ju.

Para se të vendosni, mund të përdorni vizualizimin ku mund të analizoni momentet e vështira dhe të lehta që janë përpara jush. Disa do ta quanin atë përgatitje mendore. Ne mund të pajtohemi me frazën me vërejtjen se ka më shumë.

Kjo do të thotë, për shembull, që në tabelën e shprehjes "kafe në punë", pjesa 2, kemi dy shkaktarë. Nëse vendosim të zvogëlojmë numrin e cigareve, mënyra më e lehtë është të kalojmë një cigare në atë vend. Por nëse nesër do të vendosim të ndryshojmë GJITHË, do të shkojë shumë në të njëjtin mjedis.

Këtu, aftësitë mendore vijnë në fazën kur bëjmë 3% nga 5 në 95%. Ne do ta ndryshojmë më saktë realitetin dhe do ta përshtatim atë me veten, me të tashmen dhe të ardhmen tonë.

Ndërprerja e pirjes së duhanit - me një dëshirë të sinqertë

Deri tani kemi shpjeguar se pse dhe si 5% e mendjes së ndërgjegjshme humbet betejën me 95% të asaj që kemi kujtuar në mënyrë të pandërgjegjshme. Ne do të fitojmë nëse mund të imponojmë një realitet të ri në fuqinë e një të vjetër që është në fuqi në të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen. "Ne nuk mund të krijojmë një të ardhme të re ndërsa jetojmë në të kaluarën. Është thjesht e pamundur "8Dispensation Gland (2016) Vendi që ju - shërimin me mendje të mundshme, Leo Commerce, Beograd; str 101

Mendja e ndërgjegjshme e bën vetëm 5 një përqindje të mendjes totale. Ka kuptim dhe mendim, si dhe aftësitë tona krijuese. Ata lejojnë vullnetin tonë të lirë. Pjesa e mbetur prej 95 qind e mendjes e bën mendjen nënndërgjegjeshëm. Ky është sistem operativ ku të gjitha aftësitë tona automatike, zakonet, reagimet emocionale, mësuar sjelljet, reagime të kondicionuar, kujtesës associative dhe mendimet e përbashkëta dhe ndjenjat krijuar qëndrimet tona, besimet dhe perceptimet9Kjo, rr. 158.

10Dispensation Gland (2016) Vendi që ju - shërimin me mendje të mundshme, Leo Commerce, Beograd; str 159

Ne duhet të bëhemi "detyrat e shtëpisë" siç kemi bërë tashmë dikush tjetër (diçka tjetër). Kjo është shumë, por nuk ka hapësirë ​​për një zakon të vjetër. Duhet të gjesh një lloj fuqie zjarri që të lëviz. Sigurisht që ka dashuri për ndonjë hobi apo ndryshim të punës në ju. Ndoshta ju jeni një shkrimtar, maratonë, balerinë apo shtatzëni në të ardhmen ... Ju po kërkoni diçka të fortë sa për ta kthyer situatën.

Vendosja e qëllimeve nuk është e mjaftueshme. Ka një dëshirë të zjarrtë për ndryshim. Ju duhet të gjeni diçka që ju dëshironi në vetvete. Vetëm pas kësaj mund të zgjidhni të përdorni metoda konvencionale vetë-ndihmë bazuar në shumë libra dhe video tutoriale.

Kur të gjeni qëllimin e djegies brenda jush, ju ende nuk keni për të bërë atë nga e para, sepse cigare janë një kundërshtar i vështirë. Por do të merrni reagime të panumërta që do t'ju ndihmojnë të korrigjoni kursin, planin dhe strategjinë e re. Pa këtë, shpejt mund të heqim dorë dhe le të arrijmë në etiketën "e pasuksesshme". 

Për shkak të gjobës, ky tekst nuk është i shkurtër apo i thjeshtë, por është pra efektiv. Nëse ju nuk merrni atë që keni kërkuar, kjo nuk do të thotë që jeni një humbës por plani juaj nuk ishte i mirë. Nuk ka thjesht vite kur jemi shumë të rinj ose shumë të vjetër për të kënaqur shpirtin tonë. Kur ta gjeni, duke e lënë duhanin tuaj bëhet një stacion anashkalimi.

 

Kur të gjeni diçka që nuk do të jepni për asgjë në botë, puna juaj ka mbaruar. Ju nuk keni për të shkruar qëllimet nga frigorifer, banjo dhe vendin e punës. 5% juaj bëhet 95%. Prandaj, ju keni ardhur në zotërim të një mendjeje të re dhe një realiteti të ri ku gjërat ndodhin automatikisht. E njëjta mënyrë që ata ndodhën kur 95 jetonte në ty si një duhanpirës me përqindje. Provoni veten. Nëse realiteti i ri mbizotëron, do të ndjeheni të kënaqur vazhdimisht. Edhe nëse ikni ndonjëherë në gjunjë, kjo do të jetë arsyeja që ju të jeni pas korrigjimit tuaj të vogël, sepse veprimi nxitet nga dëshirat thelbësore. Kështu e dyfishuam forcën tonë. Tani, së bashku, po punojmë drejt qëllimit me ndihmën e zemrës dhe mendjes.

 

Efekti Placebo

Trupi përjeton atë që besoni. Vendi është një fenomen interesant mjekësor. Ai përfaqëson reagimin tonë ndaj besimit se kemi atë që po kërkojmë. Është vetëm një ndryshim besimi për të reaguar. Ndryshimi i besimit është një ndryshim i mendimit - një aftësi e zakonshme mendore që mund (dhe duhet) të mësohet.

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, mjekët ishin të befasuar se infermieret në mungesë të viktimave morfinës të rënda me injektim zgjidhje kripur "si" është e morfinë. Ushtarët reaguan si në qoftë se ata në fakt kishin marrë morfinë, por shpesh janë operacione komplekse të zhvillohet pa anestezi.

Kështu, sugjerime, feja dhe besimi ( "placebo", - do të përdorë "nocebo" -štetiću) janë bërë popullore për studimin së bashku me "psychoneuroimmunology", e cila shqyrton ndikimin e mendimeve dhe emocioneve në sistemin imunitar.

Në ndryshimin e qëndrimeve të shkurtër mendore ende ruajtur kimi delikate të trupit, e cila paralizon parë pa ndjenja pranishëm në këtë mënyrë të bëhen të ndjeshëm ndaj shërimin edhe të varësisë ndaj nikotinës. Ne vetëm duhet një gol të madhe zjarrin që mendja jonë pranon zemrën e parë dhe më pas në tru.

Procesi i Placebo "nuk funksionon për shkak të një lloj spell në tabletë, por sepse trupi i njeriut është farmacisti më i mirë dhe për shkak se recetat më të suksesshme shtypin vetëm trupin"11Dispensation Gland (2016) Vendi që ju - shërimin me mendje të mundshme, Leo Commerce, Beograd; str 70.

Ndërprerja e pirjes së duhanit - çfarë na nevojitet

Ju keni nevojë për një qëllim të qartë të qartë (qëllimi i qartë) që ju sjell një emocion fisnik që ju shkakton - në rastin tonë është një objektiv afatgjatë. Një emocion i tillë po rrit energjinë që ne rrezatojmë (të tilla si një fqinj i afërt mund të "zjarri").

Me energjinë e re, 5% e punës sonë të vetëdijshme mund të ndikojë në programin 95% dhe paralizojë ato, duke hapur hapësirën për një realitet të ri. Për të arritur realitetin e ri ne kemi disa ndërmjetësues. Një prej tyre (vetëm një prej tyre, dhe është ndërthurur) është një ndërprerje e pirjes së duhanit.

Një shpjegim i shkurtër. Drita (energjia) është nga fizika dhe energjia dhe grimcat, dmth. Lënda. Nëse ne jemi pjesa më e madhe e çështjes atëherë ne jemi në ato 95% të realitetit. Por ne gjithmonë kemi mundësinë për të ndryshuar realitetin që mund të bëjmë duke rritur energjinë (në kurriz të materies). Me dëshirën e djegur, ne bëhemi më shumë valë dhe më pak grimca, dhe kjo është nëse mësojmë të ndriçojmë këtë gjendje pune.

Pastaj ne marrim një vendim që ka një nivel mjaft të lartë të energjisë në mendimet tona të reja të zgjedhura (të cilat ne fillojmë të ushqejmë) të bëhemi përvojë me një sfond të fortë emocional. Prandaj, ndryshimi është pothuajse i menjëhershëm. Pastaj ndaloni pirjen e duhanit është vetëm një lojë e fëmijëve. Nuk thashë se është e lehtë të jetë e mundur vetëm me shumë pak vështirësi.

 

Atëherë do të jeni në gjendje të eksperimentišete dhe e njihni veten pa ndonjë gabim, sepse do të motivoheni çdo herë përmes lojës për të përparuar në qëllimin. Në këtë rrugë, pak fat dhe dashuri nga mjedisi janë gjithmonë të mira.

 

Vërejtje:

Ata që e kuptojnë lojën duhet të udhëhiqen nga lëkundja e energjisë së grupit. Nëse kemi më shumë energji grupi është më i fortë. Kjo është arsyeja pse ju do të duhet të ktheheni në rritjen. Kështu që ju keni përcaktuar një fat për një pjesë.

Ata që ende nuk janë të qarta me një buzëqeshje ose preferojnë një lojë të sigurt në parimin "Diçka për Diçka" mund të dhurojnë një sasi monetare prej një të tretës së dozës ditore të cigareve, ushqimit, pijeve ose për të cilat ata tashmë e përdorin këtë udhëzim.

Mbështetja e faqes së punës me një donacion të vogël

UDHËZIM PËR TRANSVERSET E KLIENTËVE NË EUR

56: ndërmjetësimit:

Brcititnn

Intesa Sanpaolo spa

Milan

Itali

57: Llogaria me Institucionin:

Banka Intesa Beograd

Milentija Popoviq 7b

11070 Novi Beograd

Republika e Serbisë

59: Konsumatori Përfitues:

RS35-160-5330201285290-77

RADOSAV LAZIQI

KUMANOVSKA 3 KRAGUJEVAC, SERBIA

 

Dinar llogari rrjedhëse:
Radosav Laziq

370-1014223 62-

 

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!