afër
të menduarit

të menduarit

(Teksti i ri):    Gjashtë-hat-teknikë-për-menduarit-stërvitje-5

Qeni juaj dhe qeni juaj vazhdimisht debatojnë. Vendosni një kapelë të gjelbër në kokën tuaj dhe jepni disa sugjerime. Ose delegatët e Kuvendit nuk pushojnë së argumentuari, por nuk ka prosperitet të dukshëm për popullin. Jepni disa sugjerime me një kapelë të gjelbër, të bardhë dhe blu.

Inteligjenca është një potencial. të menduarit është aftësia me të cilën ne përdorim potencialin në mënyrën më të mirë. Njerëzit shumë inteligjentë jo gjithmonë e dinë se si ta bëjnë këtë ata mendojnë. Shumë njerëz inteligjentë bien në "kurthin e inteligjencës" dhe funksionojnë si njerëz të cilët janë shumë të varfër dhe të pa lidhur ata mendojnë.

Kjo pretendon De Bono, mendimtari më i cituar në këtë anë.

Mendimi dhe filozofia - si të arrish nëpërmjet hidhërimit të dështimit 

Ne jemi më të kufizuar se nene mendojmëdhe më shumë se ç'kishte ndonjëherëmendim. Duke filluar me kapacitetet tona, prindërit dhe mjedisin që 'mbushën kokën', përmes mjedisit në të cilin u formuam, ku favorizohej puna e madhe ose hajduti, përmes modeleve të këqija dhe të rreme që kemi parë .--

Diktimi i teksteve të shumëfishta njëkohësisht

Një pasqyrë e diktimit të teksteve të shumëfishta në të njëjtën kohë, së bashku me një shembull praktik, mund të jetë një vend i mirë për të gjithë ata që janë të interesuar të vendosin të lidhen me higjenën mendore dhe të fillojnë të zhvillojnë aftësitë e tyre mendore (të menduarit, kujtesës, shkrimit, inteligjencës, krijimtarisë ...). Për fillestarët, le të themi poTë gjitha këto mund të bëhen qesharake lehtë dhe shpejt. Unë kërkoj falje për këtë ndërprerjet në sekondat e para të regjistrimit.

Leximi, Mendimi dhe Shkrimi Me Shpjegimet e Shigjetarit (1)

"Në përgjithësi, me ushqimin frymor është e njëjtë me atë të trupit: vështirë se asimilon pjesën pesëdhjetë të asaj që sjell në vete dhe pjesa tjetër humbet nga avullimi, frymëmarrja ose ndonjë mënyrë tjetër".

Gjermania e pavdekshme i dha prioritet origjinalitetit në kurriz të të mësuarit. Në të njëjtën kohë, ai i pëlqente të lexonte dijetarë dhe shkrimtarë naivë sesa shkrimtarë homoseksualë të homoseksualëve që shkruanin mbi normën.

Leximi, Mendimi dhe Shkrimi, me ndihmën e vogël të Spider-Man (2)

Sa më shpejt që vërehet se dikush nuk është në dijeni të zhgënjimit të tij, pothotë ajopër të përmbushur normën dhe për të plotësuar gazetën, "të harxhojë letrën", ose për të mbledhur një lloj varrezë, ai duhet menjëherë të ndalojëlexim, sepse ne kemi nënvizuar në tekstin e mëparshëm"Koha është e shtrenjtë".

"Një numër i madh shkrimtarësh të mjerë jetojnë vetëm nga budallallëku i audiencës, sepse ajo nuk do të bëjë asgjëlexonpërveç asaj që është shtypur sot: gazetarit. Emri i vërtetë! Në përkthim, do të thoshte "paguesit".

Shkrimi, plagjiatura, stili dhe Šopenhauer (3)

"Cila është adresa për letrën, duhet të jetë titulli i saj për librin". Ai kujton se titujt mund të jenë të dykuptimtë, që ata të joshen dhe në fund të librit të caktojnë fatin e letrës së drejtuar gabimisht.

"Përkrahni të tjerëtstildo të thotë të veshësh një maskë. Por, pasi kjo maskë ishte një lebër, së shpejti ajo do të bëhej budalla dhe e mjerueshme për shkak të vdekjes së saj, kështu që edhe fytyra më e gjallë dhe më e gjallë është më e mirë se ajo. "

Reflektim, Llojet, Qëllimet, Ndikimi i Emocioneve

Ne po mendojmë kur duam apo kur duam. Ndonjëherë duhet të mendojmë për qëllimin për shkak të rezultatit të mundshëm të favorshëm apo të pafavorshëm. Ndonjëherë vendosim nëse do të ndihmojmë dhe riparojmë diçka pa mjetet ose pa ndihmën e një mjeshtri që "zhytet" ose "luan" një kirurg (më shpesh të dyja).

Gjashtë Hats, Technique Thinking (1)

Le të themi një tjetër përkufizim pune i të menduarit. Është një përzierje e asaj që truri ynë bën dhe çfarë bën dhe çfarë na jep të bëjmë. Kapelet e ngjyrave të ndryshme këtu përfaqësojnë rolet, më saktësisht pozicionet nga të cilat ne shikojmë në një situatë.

Hat i kuqjanë emocione. Çfarë ndjeheni për temën e të menduarit? Në të njëjtën kohë, si ndihemi për këtë?

Gjashtë Hat, Teknika e Mendimit (2) - Të Kuqe dhe të Bardhë

Pra "ata" (kush ishin) "nuk u intereson" për ne që të mendojmë, por nëse nuk na shqetëson ose bëjmë keq, atëherë sigurisht që është më keq për ne. Le të mos harrojmë se ne jemi çfarëne mendojmë, ashtu sine mendojmë, duke njohur logjikën (ose jo).

Të moshuarit mund të na tregojnë nga dora e parë diçka rreth kohës kur ishte e dënueshme për të menduar ndryshe, domethënë ishte e dënueshme edhe për të menduar.

Gjashtë Teknika të Mendimit të Hatëve - Të Verdhë dhe të Zezë (3)

Një kapelë e verdhë përfaqëson një shoqatë të diellit, gëzimit dhe optimizmit, por e gjithë kjo duhet të diskutohet logjikisht.Kapelë e verdhë Duke menduar logjikisht për të ardhmen pas ndryshimeve të shkaktuara.

Ekziston edhe rreziku i përdorimit të tepruar të kapelës së zezë. Shumë njerëz "ushqejnë" pesimizmin e tyre pa e lënë atë të shkojnë një kapelë e zezë nga dora. Ata do të gjejnë një milion arsye pse diçka nuk do të funksionojë ose nuk mund të ketë sukses.

 Gjashtë Hat për Mendim - Ushtrime, Zgjerime, Rekomandime (4)

Tani le të lëvizim në ndjenjat që kanë filluar tek ne. Natyrisht, sa më gjatë të punojmë, aq më emocional po shkruajmë, dhe aq më shumë mund të dallojmë hijet e emocioneve, sepse ka më shumë. Ndjenjat tuaja do të lidhen direkt ose indirekt me kapelën blu fillestare dhe pozicionin tuaj nga i cili jeni duke menduar (përveç nëse specifikohet ndryshe).

 

 

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!