afër
Gruaja-marrjen përsipër të rrezikut

Terapia, Shëndeti, Vetë-Ndihmë - Plotësim i Placebo (II)

Hapje qetësuese e padëmshmeShtesa është një shtesë e pjesshmeteksti i mëparshëmtë cilët nuk më kanë festuar. Faji im është imi. Dëgjova sugjerime të këndshme dhe bëja dy tekste pak më të gjatë. Në rrjet, tregimet shkojnë mirë.

Ata që praktikojnë janë të gëzuar që të përshtaten çdo gjë në një tekst. Ata që po përgatiten apo mendojnë janë tekste më të shkurtra të karakterit zbavitës informativ.Pa marrë parasysh sa është e vështirë për të shkruar për audiencën e të gjitha moshave, edukimit dhe interesave. Përsëri, për sa kohë që kam sugjerime të duhura të ndershme, do të më mbajë me entuziazëm. Në fund dhe hapje qetësuese e padëmshme efekti do të vijë tek ata që kanë nevojë të vijnë.

 Vendi dhe ndryshimi i opinionit

"Placebo Është shërimi im që jam i fortë. Në fakt, unë qëndroj keq. " "Nëse nuk jam një kryqëzim, një qark i fortë mendor dhe dëshirë nuk është askush". "Pas shumë vitesh mora thërrime." "Placebo është iluzioni i trurit për të bërë dhe për të kërkuar diçka ". "Duke parë llambën, nuk do ta ktheni atë. Një kalim është i nevojshëm. " Dhe kështu me radhë, dhe kështu me radhë ...

Këto janë fjalitë e disa prej shokëve dhe lexuesve të mi kokëfortë, të cilët i falënderoj për kohën.Kishte edhe lëvdata. Më duhet të theksoj se përndryshe unë do të deklaroja për një kohë të gjatë tek Shopkeeper Suprem dhe do të ngrin duart e mia.I vazhdojnë. Këtë herë, më saktë, sepse reagimet janë pse shërbejnë.

Ata që vazhdojnë të lexojnë marrin përgjegjësinë për t'u përshtatur paksa. Nuk është e imja të heq dorë nga e para.

Placebo dhe autosuggestion - përkufizimet

I shmangem dikujt që derdh në dijeni njohuri dhe këshilla ndarëse për ndonjë gjë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për të sëmurët, pavarësisht nëse janë vërtet të sëmurë ose "të zhytur në mendime". Unë nuk jam një politikan psikopatik i cili ju shikon në fytyrë dhe shtrihet pa mend ndërsa premton çdo gjë dhe gjithçka. Hapje qetësuese e padëmshme është diçka tjetër.

Hapje qetësuese e padëmshme Përkufizimi kopjuar nga "Vujaklije" (lat. placere bëjë sipas dëshirës) pseudolek, zakonisht një pilulë të padëmshme që i jep pacientit painformuar në vend të drogës të vërtetë, për të arritur funksionimin autosuggestive.

,

sugjerim

Sugjerimi është paraqitja vizuale në pjesën e pandërgjegjshme të mendjes.Vetëbindje (.. Gr Autos, lat Suggerera mbush çfarë të cilëve në kokë, frymëzuar nga dikush si) samouplivisanje, samoubeđivanje, ndikimin mbi veten e tij; marrjen e një gjykate të gabuar, të vendosur mbi bazën e ideve të tyre të gabuara; qentë. ndërgjegjet që shfaqen përmes autochinosisation.

Thirrja (nil. Suggestio) që hedh dikush në kokë, duke ndikuar tek dikush, duke ndikuar, duke frymëzuar me disa mendime; adresa, bindje, udhëzime për atë që, sidomos: ndikimi në atë që është në një ëndërr hipnotike. Krahaso me: autosuggestion.

Hipnotizeri tvrde da je čitav naš život određen svesnim i nesvesnim sugestijama. Mi svakom svojom mišlju oblikujemo svoj život, time i sudbinu. „Sve što duševno utiče na nas je sugestija jer u trenutku kad duševno podlegnemo nekom uticaju rađa se i vera koja tom uticaju odgovara“1Tepperwein K. (1982), Zagreb, Prosvjeta, f.

Nocebo – drugi kraj batine

Nocebo është aftësia për të pritur keq. Me fjalë të tjera, nëse një qyqar i cili nuk toleron udhëtim me autobus të ofrojë një pilulë sheqeri dhe flasin shumë, si fjala e fundit e farmacisë është e mundur që vepra e sugjerimeve dhe që njerëzit plotësisht të harrojmë për të vjella.

Në të njëjtin parim, është e mundur që të ketë një rezultat negativ sepse ai gjithmonë përputhet me pritjet e pandërgjegjshme. Nëse, sipas diagnozës zyrtare të raportuar nga një ekspert i lartë, kemi një maksimum prej gjashtë muajsh të jetës, ne do të përpiqemi të mos e zhgënjejmë personin në fjalë. Më keq. Nuk do të presim edhe muajin e gjashtë.

Ako stručnjak sa najvećim optimizmom zaključi da nam predstoji izlečenje u narednih šest meseci mi možemo da zaključimo da on u stvari ne želi da nas pokopava pravom istinom – onom koju smo čuli od proverene baba Grozdane iz komšiluka. Njoj je „još njena pokojna baba ispričala da tu leka nema“. „Šta znaju doktori“?

Placebo dhe nocebo, (un) histori të verifikuara

Historia është nga koha kur nuk kishte telefona celularë. Punëtori mbeti i mbyllur në një vagon frigorifer pas dështimit të punës. Meqë të gjithë nxituan në shtëpi, askush nuk dëgjoi zërin e një punëtori të panjohur. Kolegët e tij e gjetën të vdekur në mëngjes me simptoma të ngrirjes2Lindeman H, trajnim Autogen; arsimi; ZAGREB, .

Hladnjača nije bila uključena. Bilo je dovoljno vazduha do jutra. Zar nije bilo moguće jednostavno prespavati dok se kolege vrate? Da „ali“ je radnik „očekivao“ to što ga je snašlo. Baš to ga je i snašlo. Razmislite o tome. 

„Junak“ druge priče je dvorska luda kojoj je pošlo za rukom da preplaši kralja umesto da ga zabavi. Kralj je naredio odsecanje glave. Ono što dvorskoj ludi nije rečeno je da kralj želi da se našali s njim i tako poravna račune. Ideja je bila da se nesrećniku (dok mu glava leži na panju) sipa bokal hladne vode na glavu. Posle susreta vrata i hladne vode čovek je umro.

  Placebo-pilulica

Blue-placebo troches-të-të-dhe jo-për-bit.

Volja i uobrazilja – Emil Kue 

Emil Kue i dha njerëzimit një dënim të famshëm që shumë besojnë se po punon: „Meni je svakog dana u svakom pogledu sve bolje, bolje i bolje“. 

Në librin e tij ai na kujton dhe na paralajmëron se ai është kapaciteti kryesor njerëzor i arsimit dhe jo vullneti3E.Kue (1989), Si të Menaxhoni veten me Autosuggestion të ndërgjegjshëm, Biblioteka Rosary Rosary, Paris.

Emil Kue na dha katër rregulla të famshme në këtë broshurë:

  1. Nëse Vullneti dhe Konflikti në Konfrontim fiton armikun.
  2. Forca e strukturës është proporcionale me sheshin e vullnetit.
  3. Në rast se vullneti dhe entuziazmi shkojnë së bashku atëherë ato nuk do të agregohen, por shumëfishohen.
  4. Udhëzimi mund të menaxhohet.

Autosugestija (placebo – nocebo) është aftësia me të cilën ne lindim. Është mbi ne të kuptojmë atë në vend që ta mohojmë. Në këtë rast, ne nuk bëhemi të dobët por të fortë, sepse ne i njohim dobësitë tona dhe se si të veprojmë me ta. Më saktësisht, mësojmë se si t'i bëjmë ato të bashkëpunojnë. Pas kësaj ne të gjithë mund. Nga përmirësimi i shëndetit deri te kufizimet që kemi vendosur.

Placebo i „proverene priče“ – naučni opisi slučajeva izlečenja

Konačno je objašnjen svaki stepenik na stazi uzročnosti „koja započinje mišlju a završava biološkom činjenicom, kao što je povećanje broja matičnih stanica ili proteinskih molekula koji stvaraju naš imunitet i cirkulišu našim krvotokom“4 J.Dispenza (2015); Hapje qetësuese e padëmshme ste vi Ozdravljenje umom je moguće – Predgovor, Planetopija, Zagreb.

Përshkrimet e Placebo nga praktika e doktoraturës

Këtu janë disa përshkrime të praktikës.

„Mrtva-hladna, jedna od medicinskih sestara napunila je injekciju fiziološkim rastvorom i ubrizgala je vojniku kao da mu ubrizgava morfijum. Vojnik se istog trenutka smirio. Reagovao je kao da je stvarno primio morfijum, iako je primio samo injekciju fiziološkog rastvora. Bičer (Beecher) je nastavio s operacijom, zarezao je u telo vojnika i popravio što je morao, zatim ga je opet zašio, i sve to bez anestezije. Vojnik je osetio tek malo bola i nije pao u šok. Kako je moguće, pitao se hirurg, da fiziološki rastvor može da zameni morfijum 5J.Dispenza (2015); Hapje qetësuese e padëmshme Ju keni shërimin e mendjes të mundshme, Zagreb, faqe 58.

Fakti hapje qetësuese e padëmshme efekta je obrađeno kod bolesnika sa Parkinsonovom bolešću gde su ispitanici uspevali da mislima povećaju nivo dopamina u glavi sve do povlačenja bolesti. Obrađeni su još hronično depresivni, astmatičari … Tu je i mnogo slučajeva povreda kad su simulirane operacije delovale bolje od pravih.

Parafrazojmë, në fund, përfundimin emocionues të këtij libri të vlefshëm: ne dhe të gjitha qeniet njerëzore, forma trurin dhe trupin tonë për mendimet që mendojmë, ndjenjat, synimet që kemi dhe shtetet transcendentale që përjetojmë.

Placebo efekat – mehanizam unutrašnjeg delovanja

Hapje qetësuese e padëmshme Efekti nënkupton që pacientët (ose të anketuarit) e pranojnë së pari, dhe pastaj besojnë në shëndet më të mirë dhe gjendjen e dëshiruar. Pas kësaj, ata mbeten në një zgjidhje pozitive pa një analizë më të thellë. Kur njerëzit pranojnë rikuperimin e mundshëm të vetvetes (hapje qetësuese e padëmshme efekt) ato janë të përafruara me një nga realitetet e mundshme të ardhshme. Le të mos harrojmë atëherë truri (hardware) dhe mendja (software) ndryshojnë nën ndikimin tonë.

që nga hapje qetësuese e padëmshme podrazumeva verovanje u ishod ispitanici (ili pacijenti) su emocionalno iz dna duše usvajali ideju o boljem zdravlju zbog čega je telo kao i novi nesvesni um počinjalo da željenu budućnost prevodi u sadašnjost. To je „sva“ tajna hapje qetësuese e padëmshme efekta. Upotrebite meditaciju, molitvu, razgovor s prijateljima, partnerom, terapeutom … isplatiće se.  

Kur-dhe-si-fillon-placebo
Placebo-kyç-është-në-IT- të-të-emocional-masës up-to-vendim-Psihomagija

Një kod i ngjashëm hipnozë hapje qetësuese e padëmshme Efekti (pavarësisht nëse dikush na jep një pilulë ose diçka që e bëjmë vetë) vjen në lidhjen e përmbajtjes së ndërgjegjes me sistemin nervor autonom. Kur ne së pari besojmë (ose ne duam atë në një mënyrë të vërtetë emocionale), fillon një e re hapje qetësuese e padëmshme realitet.

Fakti hapje qetësuese e padëmshme efekti duket i thjeshtë, në të njëjtën kohë dhe mrekullueshëm. Hapje qetësuese e padëmshme sve to jeste ali to još uvek ne znači da je uvek izvodljivo. Zašto nije? Odgovori su vam „dostavljeni“ u ovom i prethodnom nastavku. Mnogo smo toga uložili svesno nesvesno u to da budemo ovo što jesmo, ovakvi kakvi jesmo. Ko bi sad to ponovo oblikovao i menjao? Odgovor: mi, ali ovaj put sa više ljubavi i svesti. Ako zatreba još pojašnjenja tu smo.  

„Kad bi“, „DDSS“ i „PNK“ (ne pink)

Davno je Napoleon Hil u kultnoj knjizi „Misli i obogati se“ zaključio: „Stvaranje alibija pomoću kojih se objašnjavaju neuspesi je nacionalni hobi“.

Možda pripadamo nekoj elitističkoj zatvorenoj grupi koja se raduje bolesti čime zaslužujemo „bolji život“ na nekom drugom mestu. Mnogi kažu: “ Sve je u redu. U pitanju je samo karma iz prošlog života“, možda gresi nekog našeg pretka. Opravdanja i izgovori na sve strane.  

Ndoshta do të mbetemi pa keqardhje nga shërimi i të gjitha palëve. Ndoshta ne jemi aq fucked up? Të na kushtojë vëmendje.

Nëse e keni lexuar këtë tekst për herë të parë, sugjeroj një ushtrim të thjeshtë (shkurtuar në titull), kopjuar me modifikimin nga Amer: Ngrini gomarin nga karrigia dhe merrni diçka specifike.

Placebo efekat – početak

Autor knjige „Hapje qetësuese e padëmshme STE VI, ozdravljenje umom je moguće“ (Joe Dispenza) početak preporoda poredi sa detlićem koji je tek počeo da kuca po drvetu, što je priznaćemo prilično daleko od cilja. Ali početak je početak. Posle toga pitanje je da li detlić razmišlja o tome što radi. Da li oseća umor npr? Mislim da ne jer se sa pozitivnom vizijom umaramo mnogo manje. 

Tu je i misao Lao Cea: „Put od deset hiljada milja počinje prvim korakom“. Zamislite koliko tek bebe moraju da vežbaju dok ne osposobe sebe da koračaju, trče, plešu, igraju fudbal. Da li neko to broji,

Është personalisht abetarja ime e preferuar dabra. Sa vende pune dhe operacione të ndryshme para objektivave janë.

Placebo efekt – zaključak

Kad se krećemo prema cilju ne krećemo se uvek ni pravo, ni brzo, ni nepograšivo. Nekad puzimo (u početku), nekad hodamo, letimo, klizimo… Kako god ali nikad ne brojimo korake jer oni su samo sredstvo. Zbog toga je ranije rečeno da ostavljanje duvana ili smanjivanje težine nisu primarni „sve ili ništa“ ciljevi. Ciljevi trebaju da budu iza. Ako to sebi predočimo dovoljno dobro promena postaje izvodljiva jer na scenu stupa hapje qetësuese e padëmshme efekt. Ndërkohë, ne mund të presim nocebo, që është mendja jonë nënndërgjegjeshëm. Por nuk e bëmë.

Ne kemi bërë atë që ne jemi në sajë të projeksioneve të njerëzve të tjerë, mendimet tona, tendencat tona të ndërgjegjshme dhe të pandërgjegjshme drejt vetë-kënaqësisë ose autoritetit jashtë nesh. E pra, tani ne nuk do të pështyjnë në gjithë këtë. Nga ana tjetër, duhet vetëm një guxim dhe besim të vogël për ta parë veten përsëri. Le të vlerësojmë se ku jemi dhe ku duam të jemi.

Samo je to potrebno. Ne čekajte („kad bi“): da se nešto promeni, da sretnete prave ljude, dobijete na lotou … Ne čekajte veće samopouzdanje, ni da vam tetka ostavi bogatstvo, niti da se nešto promeni u okruženju. Ne čekajte da brige nestanu. Potreban je samo mali ali pravi korak.

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!