afër

Shëndeti, terapia dhe ndryshimi - Rezultatet e pritshme dhe të papritura

Kineze e vjetër kishte kohë që më parë arriti në përfundimin se ai ishte ndryshim e vetmja konstante në natyrë. Pa marrë parasysh nëse bashkëpunojmë me veten, me natyrën ose me mjedisin e menjëhershëm. Unë dua apo jondryshim është e pashmangshme se çfarë është shumë herë theksuar.

ndryshim mund të jetë i shpejtë ose i ngadalshëm, i gatshëm dhe i gatshëm, i jashtëm ose i brendshëm, i pritshëm ose i papritur, i nevojshëm ose me kohë ... Pavarësisht nga cili dhe çfarë është ndryshim Qëndrimi ynë është se ne "kërkojmë" diçka që përmendet si një prej tyre arsyet për krijimin e një vendi. Ata që mendojnë se nuk ka vullnet të lirë nuk lexojnë tekste të tilla as nuk ndryshuar merren. Ata (mendoj) të gjithë ata mund të pranojnë pa tërmetet e brendshme dhe çdo emocion.

Para ndryshimit, patjetër duhet të themi se ne kemi "më shumë". Një është ajo që kemi identifikuar si një problem. Kjo është ajo që unë që pi duhan, merr drogë, pinë alkool, të hahet tepruar, ka një problem me të dashurit, me kolektive, lagje, pendim apo diçka të ngjashme.

Tjetër Unë jam një vëzhgues në ne që informon vendimarrësin dhe planifikuesin për vëzhgimet e tij. Këta janë ata që do ta kthenin situatën duke bërë diçka ndryshuar. Ka edhe unë që dëshiroj të nxjerr jashtë ndryshim. Dhe kjo nuk është e gjitha.

Në atë "turmë" të jona kemi shumë që do të më pas ndryshim "Fitimprurës" në një mënyrë që do të përshpejtojë dhe të ndryshojë shpejt.Atleti shpreson të "vrasja" e duhanpirësve dhe ngrënësit në ne në gara të arritur rezultate më të mira. Një intelektual mund të ketë blerë një libër me para të kursyera nga duhani ose të shkojë në një kurs për vetë-zhvillim. Në të njëjtën kohë, disa nga hedonistët apo grindjet e ngjashme me mua, janë të shqetësuar për të ardhmen e tyre. Gjithçka varet nga ajo që gjëja kryesore dua të bëj ndryshim.

Ka karaktere në ne që nuk janë shumë të lidhur fort me të ndryshim është e mundur, por ka nga ata që do të bënin gjithçka këtë tani dhe menjëherë. Se gjithçka është pothuajse aq vonë sa dje për të thënë brezat e rinj. Ekspertët përmendim: ID, ego, superego, të ndërgjegjshme, pa ndjenja, kolektive pa ndjenja, nënndërgjegjeshëm ... Ose, si mund të na njëkohësisht ekzistojnë rritur, prindit dhe fëmijës, "Përplasja e brezave" është shpesh një pjesë integrale e arsimit dhe edukimit. Ai flet për engjëjt mbrojtës, që nënkupton ekzistencën e kundërtave të tyre ...

Ne kërkojmë zgjidhjen sipas vlerësimit. Në terma të thjeshtë se çfarë është ajo që unë duhet dhe mund të bëjë (ose bëjnë), por që ndodh ajo që unë dua të ndodhë. Ndoshta unë dua që diçka të mos ndodhë ose po Ndryshoj diçka që nuk më përshtatet për diçka.

Çfarë punon (dhe) dhe pse

Problemi që ne mund të zgjidhim zgjim, por edhe ne nuk mund të vendosë për zgjidhje të menjëhershme pa shumë zhytje, si kur pije freskuese makina shtoni antifriz, ose me një lëvizje të verës për gomat e dimrit.

Ne mund të kandidojë dhe të heqim qafe depozitat e yndyrës, por jo menjëherë. Përsëri, pse ne do të përpiqemi për të kandiduar në qoftë se ne mund ta zgjidhim këtë duke ndryshuar dietën dhe dietën. Ndoshta ne mund edhe më shpejt, duke operuar nxjerrjen e depozitave yndyrore ose duke reduktuar stomakun.

Pirja e duhanit ose alkooli është zgjidhur me tableta, patch, hipnozë, mesazhe subliminale, meditim, lutje, terapi me një ose grup.

Suksesi fillestar

Suksesi fillestar është pothuajse i rregullt, por së shpejti forcat reaksionare po fitojnë. Pas një kohe, në vend të dobësimit se si ajo la të kuptohet për një dietë të re, ne ishim në gjendje të "shtonim" një gram tjetër. Ose janë "luftë të vështirë" akumuluar tymi-muaj Internship, pas së cilës "menaxhojnë", që në një kohë të shkurtër të arrijë deri.

Kënaqësitë dhe justifikimet

Mjedisi fillon të na ndihmojë: "Ju nuk mund të largoheni nga dueti", "Nëse ju mund ta lini atë", "Mos e humbni më popullin tuaj", "Faleminderit Perëndisë për të humbur, sepse ishit shumë nervozë", " ju pothuajse shikuar në pasqyrë. "

ndryshim

Ndërsa mjedisi fillon, fillon vetë-ndihma. Pas vuajtjes së stresit, shpesh kërkon vite për t'u përpjekur përsëri me një terapi. Vetë-besimi na derdhet, ndërsa fajësia dhe dyshimi në aftësitë tona marrin krahë.

"Unë nuk do të jem më budalla", "Uji dhe ajri bien mbi mua. Pra, nuk është në dorën time ",

"Ata që mund të kenë sukses në çdo gjë. Qetësohu me fatin "," Ata që arritën të dinë diçka dhe të fshihen prej meje ". Në tërësi, situata është përkeqësuar me të cilën ne po fillojmë t'i rezistojmë pa vetëdije ndryshimet.

Përveç mjedisin në të cilin ka shumë të cilët janë "të etur" për të cilat ne kemi dhënë shkak për ngazëllim, përveç të dyshojnë në paaftësisë tyre shpesh nuk "ekspertët" nuk janë të prirur për të bërë diçka për të dhënë. Ndërkohë që kjo teknikë funksiononte, ata ishin të lumtur t'ju merrnin si shembull. Tani, fajin për dështimin është vetëm juaji.

Papritmas, me gurra të ndryshëm, bëhesh një shembull i "fuqisë së të menduarit negativ". "Ju besohet të mjaftueshme në atë që ju jeni duke bërë", "Ju nuk jeni aq sa duhet për të mbajtur një tablo mendore të suksesit", "mashtruar ju mendjen", "Get jashtë zonës rehati", "me vendosmëri shqetësojnë rutinë tuaj," "Nuk është e mjaftueshme për të provoni. Duhet këmbëngulje "," gjëja më e errët është para agimit "...

Pasojat e "rënies"

Pasojat e dukshme janë të dhimbshme. Ne jemi të ekspozuar ndaj një qeshjeje. Ne u bë në mënyrë të përhershme të pambrojtur, sepse ne kemi treguar një pikë të dobët (e cila nuk është karakteristikë vetëm "mençur"). Stresi na është vrarë besimin, kreativiteti na bie. Ka shqyrtim ndryshme, keqardhje, faji, impotencë, pakënaqësia me jetën ... Të gjitha në të gjitha në rrezik nga një spirale negative është përshpejtuar, e cila mund të na hedhin jashtë bilancit për afat të gjatë.

Disa justifikim për problemet e "vogla" dhe nuk mund të gjejnë ( 'I blej cigare nga paratë e tyre "," Unë të gëzojnë të duhanit "," cigare më e qetë, "" Unë kam për të ngrënë dhe të veshin rroba të ardhurat e tyre "," Sa ndërsa të lumtur dhe të trasha çfarë "...).

Kur është fjala për çështjet më komplekse që thyejnë marrëdhëniet me qenie dashurit, kolegët në punë (të cilat mund të jenë më pak të dashurisë), ose në marrëdhëniet me partnerët e biznesit, atëherë ne jemi në një problem shumë më të madhe me pasoja më të rënda.

Me një fjalë, arritëm të krijonim të paktën një problem tjetër. Nëse do të ishim duhanxher para terapisë, tani ne bëhemi duhanxhi me vonesë, me kafaze dhe me grindje. Në qoftë se ne kemi para se terapia kishte mjaft një temperament pas dështimit të bëhet: të marrë, psikopatë, narkomančina pashëruara, të sëmurë alkoolike të rrezikshme për mjedisin, një rast e pamundur të ngjashme.

Dalja nga zona e rehatimit me terapinë e shokut 

Unë njoh njerëz që kanë lënë duhan pas vizitës së mjekut. Ishte e mjaftueshme t'u thuhej atyre diagnozën dhe pasojat nëse do të kishin mbetur ose nëse nuk do të linin duhanin. Në disa vende të bllokut socialist shumë të varur nga droga shërohet "thatë", dmth të gjithë ata që do të mbijetojnë do të shërohet.

Është e rrallë për këdo që sot të vendosë për terapinë e shokut, gjë që është normale nëse pranojmë se kemi kaluar shumë ditë të pakujdesshme në mitrën e nënës. Për më tepër, asnjë terapi shoku nuk punon në mënyrën se si e kemi planifikuar atë. Të jesh në një situatë të tillë është ende problemi më i vogël, por marrja e sheqerit ose përndryshe dëmtimi i përhershëm i shëndetit nuk është ajo që rekomandohet.

   Zgjidhje të mundshme për tejkalimin e vështirësive

Gjuha është shkruar në shumës. Ka më shumë zgjedhje që mund të zgjedhim. Një prej tyre është ndryshim qëndrimet tona mendore për suksesin dhe dështimin. Nuk është kaq e vështirë. Mjafton të vëzhgosh një fëmijë që mëson të ecësh, ose të kujtojmë fillimet tona të çiklizmit. Le të vijnë ata që kanë dalë nga e para. Në fund, disa atletë të lartë duhet të vijnë në këtë pozitë duke i trajnuar ata më pak se të tjerët. Pse mendoni se është ndryshe me ju?

Ata që ndjekin shkrim seksion ose që kanë të bëjnë me shkrimin e dinë se duhet të mësohen me refuzimin. Shumë shkrimtarë të mëdhenj (pasi u bënë të mëdhenj) janë të lumtur të thonë se në fillim dhe për disa pesëdhjetë herë i dërguan tekstet e tyre botuesve para se të ishin me fat. Librat e suksesit gjithmonë theksojnë dështimet fillestare që nuk duhet të na pengojnë, por të na forcojnë në qëllimin tonë. Suksesi ishte dikush që duke u përpjekur më shumë.

Ka edhe më shumë përfitime. Nëse truri mëson gjëra të reja ajo zhvillohet ndërsa trupi ruan vitalitetin (madje edhe kthimin). ndryshebëhemi më të freskët, por plot justifikime ndërsa fajësojmë të tjerët për atë që po na ndodh. "Tjetër" nuk mund të përjashtohet, por nuk duhet t'i injorojmë ato.

Bhihaviorism

Në qoftë se ne kemi një ndryshim të qëndrimit mendor kanë fituar aftësinë për të kapërcyer dështimin dhe aftësinë për të mësuar nëpërmjet përpjekjeve të suksesshme dhe të pasuksesshme ne kemi hapur vetes hapësirë ​​për jetën në mundësitë potenciale të vërtetë të botës dhe sukses se në një botë vakum fantazite paarritshëm dhe jokoherente, kaloi fantazi ".

Kjo do të thotë vetëm se fantazia dhe fantazia mund dhe duhet të bëhen aleatët tanë. Detajet dhe udhëzimet se si të bëhet kjo mund të mësohen nga tekstet në këtë faqe, gjithashtu, nga libra ose filma, nëpërmjet konsultimit ose punës me terapistin.

Bhihavioristi do të ishte mirë të sqarojmë se ne kemi mësuar shumë sjellje përmes stimulimit. Mjafton të kujtojmë eksperimentet që shkencëtari rus Pavlov bëri me qentë dhe gjithçka bëhet e qartë për ne.

Përfundimi është se ne mund të ndryshojmë shumë veta në të njëjtën mënyrë. Në këtë mënyrë samostimulisanja. sepseajo që ne jemi në intimidim intelektual mbi qen janë të vetëdijshëm për atë që nënkuptojnë termat e stimulimit dhe dezinfektimit.

Ndoshta kemi imituar në mënyrë të pandërgjegjshme disa prej modeleve dhe heronjve tanë gjatë rritjes dhe formimit, ndoshta ata manipuluan me ne kur ata na arsimuan dhe na formuan. Ndoshta ne filluam me duhan, alkool, drogë apo mut që imitonin heronjtë nga një ekran televiziv ose nga rruga. Duhet të mbahet mend se nuk kemi lindur as me një cigare, as me një shishe. As nuk kemi ndonjë arsye për ndonjë agresion, për shembull,

Sigurohuni që çdo sjellje me të cilën nuk jeni të kënaqur mund të analizohet dhe të ndryshohet. Fillimisht shkon ngadalë se sa hapat e parë. Më vonë, ndryshimi i sjelljes po përshpejton. Ne jemi të lumtur për t'u bërë mjeshtra në të.

Qëndrimi i sjelljes ndaj qëllimit

Për metodat e sjelljes të arritur qëllimin është e nevojshme që të ketë qëndrim të mirë mendor që përfshijnë aftësinë për të kapërcyer dështimin që të ketë një aspiratë realiste, një vlerësim realist të situatës, të jenë të motivuar, për të qenë të gatshëm për të investuar një përpjekje të vazhdueshme.

Për suksesin, nuk mjafton të them: "Dua të lëmë cigare", megjithëse ky është qëllimi ynë përfundimtar. Duhet të bëjmë shënime disa ditë më parë, dhe vetëm pas kësaj ne e ndajmë këtë objektiv të madh në disa nga ato më të vogla. Më kujtohet një mik i cili më thirri një cigare kur lashë duhanin. "Nëse unë mund të zbres me katër ferr çdo ditë, unë kurrë nuk i lë ato."

Në atë periudhë, ne duhet të mbledhim "përkrahës" të mëdhenj e të vegjël. Është një kënaqësi për të zëvendësuar gradualisht një zakon të keq apo një sjellje të keqe. Çdo gjë llogaritet nga çamçakëzat. Çdo adhurim i vetvetes. Në fund, sjellësit e sjelljes theksojnë nevojën për të mësuar se si të relaksoheni shpejt.

Mjedisi dhe ndryshimi

Mjedisi nuk duket gjithmonë dashamirës për eksperimentet tona. Ne të gjithë e dimë fraza se bota nuk është një vend ideal, por ne nuk e kemi atë. Gjatë zbatimit të planit tuaj, ju duhet të shmangni ato vende që do ta vënë planin tonë në dyshim. Jo i mirë për t'u ulur në një kafene tym në një përpjekje për ndalohet pirja e duhanit, kur "të gjithë të njëjtën gjë" në qoftë se ne e dimë se ky është një vend ku ne nuk jemi të prirur për ekzagjerim.

Ne gjithashtu duhet të dimë se mjedisi ndonjëherë na tërheq energji, dhe kjo është arsyeja pse shumë kapitale pas disa orësh rezistencë të vazhdueshme. Teksa nuk mund ta lexojmë apo të gërmojmë një ditë të tërë, kështu që nuk mund të kundërshtojmë asnjërën nga veprat tona, të cilat duam të ndërrojmë me vetëdije.Në Shakespeare përfundimtare: "Gjithçka është gati nëse shpirti juaj është gati". Do të jetë një ndryshim i vërtetë. 

 

[Kontakt-formë-7 404 "Not Found"]

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!