afër

Toka dhe Atdheu im Gordana-Djaic

Më parë pamë siç shkruan Gordana. Këtu shohim se si duket në praktikë. Së fundi, nën këngën, shohim atë që duket të jetë një praktikë.
Gordana Đajić
Gordana-Đajić
Gordana-Đajić

Toka dhe Toka,
im

Ndërsa ju jeni thashetheme, thumbues dhe duke ecur,
dhe ndërsa po tronditni,
në dhimbje dhe vuajtje, dhe në ankth,
dhe ndërsa po mbart kryqin mbi shpatullat tuaja,
duruar,
mos bien;
errësira kalon nga ju,
retë e butë,
jo një kometë e yndyrës,
çfarë vendi është deri në ndërsa rruga,
le të shkojë toka;
ana tjetër e qytetit duhet të kthehet,
dhe për të gjetur perëndeshën tjetër,
toka që bleeds dhe rruga,
le të kalojnë nëpër errësirë.
Unë e di,
bark ju për dhimbjen e vdekjes,
mushkëritë tuaja depërtojnë dhe të verdhë,
frymëmarrja juaj ka qenë e keq,
Ju shtypni biliare dhe krevati,
ndërsa ethet ju trondisin,
dhëmbët e ngërçit dëgjohen;
ndriço dritën e rrufesë;
bubullima goditi tokën e shtëpisë,
dhe u ndez, i brazde usekle zaorava,
krahët e shpendëve të frikësuar;
grumbulli i gavranit është dëgjuar,
dhe trungu i zi dhe gjeli.
Duke mbajtur tokën,
gjithçka pasive është,
dhe shkurre dhe stuhitë do të dëmtojnë,
dhe duke i bërë jehonë fushat me bankën,
dhe vida malore kida, dëbora pastron,
dhe zbulon pamjen e syve të syve;
dhe naborana čela,
dhe një vështrim modest,
marrëdhëniet e dhimbjes dhe ethet,
lapsa janë lapsa dhe lapsa;
ajo ka lindur e re
nesër
qartë stasalo,
me fuqinë e klasës,
dhe fushat e grurit ishin të mira dhe të plota,
pear mollë dhe dunja pjekur,
Thirrjet e Berry vullnetare,
dhe nevoja shtatzënë,
që ditëlindje,
dhe lehtëson,
dhe lule të reja marrin,
kërpudha dhe të rinj.
Mëngjes vendi juaj e zezë,
pjellore, shembullore dhe të fuqishme,
pas bollëkut të shiut, të cilin e kanë spërkatur, dhe qytetit,
dhe një bretkocë rrufe,
trarëve me diell dhe të bukur;
pragjet e tokës së ligësisë shlyhen,
rrezet e diellit pas shiut.
Ata dilnin me kone dhe lanë kurorat,
me pemë frutore frutore,
dhe vreshta të zhytura,
orezani dhe lidhani;
nga brezi në brez,
vreshta,
e cila prodhon verëza të zeza dhe të bardha dhe rrush aromatik dhe me lëng,
dhe lulëzojnë dhe ngjiten
nga madljika od tamljanike,
buradi vina nališe,
festimi dhe gëzimi dhe gëzimi,
dhe këshilla dhe klube nate,
ditë qirinjsh;
dhe ore dhe agimi,
qiri, dhe ji i zgjuar.
Verë Blagorodic,
Virgjëresha e Shenjtë dhe Hyjnia,
rrënja e barkut tënd dhe zemra e ngritur;
ndërsa në një trung diell,
bletari i pajisur,
me kapelën amulet,
nga bletët e mjaltit,
me mjaltë dhe lojë me birila.

Gordana-Đajić
Gordana-Đajić

Koha e lindur në lindje dhe ngjyrat e tokës pas vesës së shiut,
ndërsa aroma e gëlqeres jep,
bagremë dhe lilacë
dhe qershi vjollce,
dhe erën e tokës pas shiut,
ajo është qetësuese dhe shtypëse me fuqinë e aromës,
jeremics, violets, iris;
shkurret e kurorës
në dashuri me trëndafila,
kopshte lule janë varur,
dhe frika e kalimtarëve të rastit,
ata mbajnë petals ngjitës;
zambakëve dhe zambakëve të karnavaleve,
erë merakun tuaj,
nitty dhe famëkeq,
dhe në ligësinë tënde,
bee si ai e blen.
Me livadhe dhe pemë të egra,
busen fryrë,
dhe tulla e stubs janë plagë,
shtëpia është e lindur e re,
qëndrueshmëri, lepa dhe më të rinj,
herbs orbital dhe herbs e saj,
ndërsa dielli po binte,
zoru raspuklo,
prapa reve,
hapa të lehtë,
në lindje të lumit.
Duke mbajtur tokën,
Dhe lundroni atdheun tuaj,
i brodi,
dhe jeta e ujërave paqësore,
dhe kurrë nuk e përmbytur,
shqetësohen,
dhe të sigurt për tokën,
dhe të pastër të ajrit të pastër,
dhe zgjuar snivaj,
dhe për të gjetur shikimin tokësor.
Duke mbajtur tokën,
durojnë dhe në mënyrë që të na mbështesin të gjithëve;
fati ynë, dhe diva,
këshilla dhe këshilla.
Dhe njeriu kryesor i jetës,
dhe teatri, dhe aeroporti;
dhe biosfera është ajo që dëshiron shpirti,
dhe pistoni shpirtëror,
pëlqen dhe i pëlqen,
dhe Diko dhe Amin,
dhe sudbo dhe ljubo,
dhe shoqëria dhe mundësia,
dhe pasqyron pamjen tonë,
libër i shtizës dhe pendës,
një furnizues dhe një pije,
varrosja dhe dënimi me vdekje,
jeta e jetës sonë,
vdesin nga shpresat tona,
po vuajmë vuajtjet tona
dhe të presim për ne atje,
krevat i deponuar,
aromat e lules,
i namirisanih ubrusa,
që erën erën tuaj,
erë tuaj dhe amanu,
falja do të kërkohet
ne do t'i afrohemi Tempullit me skena;
dhe ne e dimë,
për të dhënë vetëm një atdhe,
ne kemi;
edhe veten blagoslovi nas,
na falë ankesat tona,
me aromën e tij të ligë na pranoi,
duart e rrudhura dhe përhapja e barkut,
dhe trikotazh të gjatë,
dhe pikëllimin e pikëllimit tonë,
dhe shqetësimet, hyn, dhe krejtësisht qetësohet.
Dhe këmbanat unazë,
le të jehon ziles,
për hebrenjtë në pension,
të dashuruar që na ndjekin
zvonicima,
le të qëndrojmë me fat.
Këmbanat e kumbimeve të gjithëve,
vetëm
mos pyesni kush jeni duke thirrur ndonjëherë,
të gjitha tonet e unazave,
panaija, ose është fundi.
Утробом отчабино,
dora e përhapjes na merr,
muskujt dhe dhimbjet dhe plagët,
pa lulla,
shpirti dhe trupi i qetë,
dhe spiritualiteti qetësohet;
Toka dhe toka.

Gordana Đajić

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!