Close
Brain Mind Idea Fiction Blood

Svakodnevica

Svakodnevica … Nedavno mi je FB kompanija poslala pismo u kojem me obaveštavaju da je situacija na stranici “Mentalne veštine” dobra. Kažu da se broj onih što samo lajkuju povećava kao i broj posetilaca koji na sajtu provode malo više vremena.  Kažu i da bi situacija bila bolja kad bi se ovde nizali tekstovi dva do tri puta nedeljno. A ako bih uz to i doplatio neku kintu onda bi stranica eksplodirala.  

Odmah da vam kažem da se to neće desiti. Izbacivati iz sebe kvantitativno tekstove brzinom koju FB preporučuje (pri čemu morate još nečim da se bavite) značilo bi udar na kvalitet. Ukratko kad bih pristao na tu igru i dodatno mobilisao sebe desilo bi se (verovatno) da bi i broj osoba koje žele konsultacije porastao. To je naravno dobro ali bi vodilo do mog raspada.

Paradoksi na prvi pogled

Paradoksalno ja bih to mogao da izvedem tako što bih pokupio sve što sam pisao i što je neko objavljivao. Verovatno to nečemu vredi čim je neki autoritet ušao u rizik objavljivanja. Znam i da su postojale “pozitivne” reakcije na tekstove koje su vodile do negativnih reakcija birokratije. Ali to nije cilj stvaranja ovog sajta. Uradiće se i to nekad i negde ali to neće biti ovde. 

Tekstovi koji se ovde iznose nemaju za cilj omasovljenje koja bi potopilo i oduvalo sa scene bilo koga. Jednostavno ovo je oblast koja ne zanima većinu. Kad ovo kažem dozvoljavam da mi prebacite kako to nije tačno i da ja u stvari to ne umem da uradim. Složiću se uz opasku kako bih želeo da vidim da je to pošlo za rukom nekome od vas.

Oblikovanje tekstova

Moje tekstove na sajtu oblikuju samouki vežbači sa kojima komuniciram. Oni su većina (od manjine) koja posećuje sajt. Oni praktično primenjuju ono što ovde može da se nauči, provodeći svakodnevno po pola sata u vežbanju. Oni znaju da ovo deluje. Ali njima je lako. Napravili su prvi korak i sad hodaju sa više sigurnosti. To preporučujem i ostalima.

Mentalne-veštine
Mentalne-veštine-praktična-primena-za-samouke

Na sajtu postoje i naručeni tekstovi koji se plaćaju. Dostupni su svima ako su tekstopisac i naručilac s tim saglasni. Ime naručioca je što se kaže “poznato redakciji”, ne i narodnoj miliciji. Naručene tekstove volim da delim po grupama u kojima sam član, čak i tamo gde mi niko nikad nije pročitao tekst.

Hvala za dobronamerne sugestije. Sve sam usvojio. Novi tekst je ovde 🙂  

Dog Umbrella Rain Pet Friendship
Svakodnevica-mentalne-veštine